FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 2. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 2. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

DUBROVNIK - U Dubrovniku je sve spremno za 33. Opću Skupštinu Europskih olimpijskih odbora (EOO), najveći sportski nenatjecateljski događaj ikad održan u Hrvatskoj, u koju stižu predsjednici i glavni tajnici 48 europskih olimpijskih odbora te bivši i sadašnji predsjednik Međunarodnog olimpijskoog odbora (MOO) Juan Antonio Samaranch i Jacques Rogge i mnogi drugi uglednici. Dvodnevni skup (3. i 4. prosinca) u dubrovačkim hotelima Excelsior i Argentina svakako je i svojevrsno priznanje Hrvatskoj i Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO). Naime, zbog važnosti brojnih tema 33. Opće skupštine, ona će po mnogima, biti odlučujuća za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2012.godine. Zato u Dubrovnik stižu jaka izaslanstva gradova-kandidata Londona, New Yorka, Pariza, Moskve i Madrida koja će zasebnim desetminutnim prezentacijama svojih kandidatura pokušati pridobiti čelnike europskog sporta prije konačne odluke 6. srpnja 2005. u Singapuru.

SPLIT - Trener košarkaša Split Croatia Osiguranja Ivica Burić podnio je danas ostavku nakon sinoćnjeg poraza protiv Hermes Analitike u Ožujsko ligi, potvrdio je predsjednik kluba Dino Rađa. Rađa je izjavio kako je Burić tu najmanje kriv, jer "ne može meni nitko reći da se naši igrači, među kojima ima i reprezentativaca, ne mogu više potruditi".

"Oni se jednostavno nisu trudili i u tome je problem", ustvrdio je Rađa.

ZAGREB - U rukometnom savezu Hrvatske danas je javnosti predstavljena knjiga izbornika naše rukometne reprezentacije Line Červara "Od Učke do Olimpa". Knjiga je monografskog tipa, a na 150 luksuzno opremljenih stranica, Červar na popularan način opisuje put hrvatske rukometne reprezentacije od autsajdera do naslova svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika.

ZAGREB - U sklopu obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom u Zagrebu je danas u dvorani centra za slijepe "Vinko Bek" osnovan atletski klub za osobe s invaliditetom "Agram". Za predsjednika prvog kluba ovakvog profila u Europi jednoglasno je izabran glumac i popularni TV voditelj Tarik Filipović koji je najavio da će osnovni ciljevi kluba biti promicanje i unapređenje atletskog športa osoba svih vrsta invaliditeta, sudjelovanje u športskim natjecanjima te okupljanje, športska poduka i odgoj djece i mladeži.

MEMPHIS - NBA momčad Memphis Grizzlies imenovala je za novoga trenera Mikea Fratella. Fratello će na klupi Grizzliesa naslijediti Hubiea Browna (71) koji je podnio ostavku prošloga tjedna navevši kako više nema ni želje niti energije baviti se trenerskim poslom. Fratello ima 13-godišnje iskustvo vođenja NBA momčadi tijekom kojih je ostvario omjer od 572 pobjede i 462 poraza.

GLASGOW - Bivši menadžer Rangersa i Evertona, Walter Smith (56) izabran je za novog izbornika škotske nogometne reprezentacije. Smith će na klupi škotske vrste naslijediti Nijemca Bertia Vogtsa, koji je podnio ostavku zbog serije loših rezultata.

KIJEV - Nogometaši Šahtara iz Donecka u zaostalom su dvoboju 14. kola prvenstva Ukrajine na neutralnom terenu svladali Volin iz Lucka sa 3-1, te se s ta tri boda vratili na prvo mjesto na ljestvici.

STOCKHOLM - Jedan od najboljih svjetskih hokejaša na ledu, Šveđanin Peter Forsberg, koji zbog "lockouta" u NHL ligi ove sezone igra za švedski MoDo, odlučio uz sportsku karijeru započeti i manekensku. Forsberg je kreirao liniju odjeće za švedsku modnu marku MQ, te je na predstavljanju sam nosio te modele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙