FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 2. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30sati:
ZAGREB, 2. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LAKE LOUISE - Na drugom treningu spusta skijašica u Lake Louiseu najbolje vrijeme upisala je Austrijanka Katja Wirth (1:35.25), dok je hrvatska skijašica Janica Kostelić osvojila 32. mjesto (1:36.66). Drugo vrijeme upisala je njezina sunarodnjakinja Michaela Dorfmeister (1:35.44), dok je treća bila Njemica Renate Goetschl (1:35.52).

NEW YORK - Sinoć je na NBA parketima odigrano 11 utakmica, a nastupila su i trojica hrvatskih košarkaša - Gordan Giriček, Zoran Planinić i Mario Kasun. Nažalost, Planinić je na gostovanju u Washingtonu šest minuta prije kraja druge četvrtine slomio lijevu ruku i još uvijek nije poznato koliko će morati pauzirati.

Bivši igrač zagrebačke Cibone je do ozljede prikupio za New Jersey 8 minuta i postigao 6 koševa, šut 2-3, slobodna bacanja 1-2, uz jedan skok i asistenciju. Netsi su u Washingtonu upisali već 12. poraz ove sezone (68:95). Giričekovi Jazzeri posrnuli su u Key Areni izgubivši u produžetku od Seattlea (119:129). Gordan Giriček je igrao 15 minuta, postigavši 8 koševa, šut 3-5, uz jednu asistenciju. Orlando je na parketu svog TD WaterHouse Centra pobijedio Toronto 129:108. Mario Kasun je igrao 12 minuta ua Orlando i postigao 4 koša, šut 2-5, uz 4 skoka i dvije asistencije. Prvi strijelac Toronta bio je Vince Carter (21).

NEW YORK - Američka teniska legenda Pete Sampras uvjeren je kako Švicarac Roger Federer može dostići njegov rekord u broju osvojenih Grand Slam naslova. "Pistole Pete" je karijeru zaključio osvojivši 64 ATP naslova, među kojima i rekordnih 14 Grand Slam turnira (7 Wimbledona, 5 US Opena i 2 Australian Opena). "Uvjeren sam kako Federer može osvojiti više Grand Slam turnira od mene. Igra sjajno, vrhunski je pripremljen i dovoljno je mlad," kazao je Sampras, koji se oprostio prije dvije godine nakon trijumfa na US Openu. Švicarac se za sada zaustavio na brojci četiri (dva Wimbledona, te po jedan US Open i Australian Open). Samo je ove sezone slavio na tri najveća turnira, izuzev Roland Garrosa.

BUENOS AIRES - Od iduće godine u najprestižnijem južnomeričkom nogometnom natjecanju, Libertadores Cupu natjecat će se 38 klubova iz 11 zemalja. To je dva kluba više u odnosu na posljednje izdanje Copa Libertadores u kojem je pomalo iznenađujuće slavio kolumbijski Caldas. Najviše predstavnika imat će Brazil i Argentina - po pet klubova, dok će ostalih osam južnoameričkih zemalja davati po tri kluba. Meksiko će kao gost imati tri predstavnika, dok je mjesto u ždrijebu izborio i branitelj naslova Caldas. U prvom, kvalifikacijskom krugu nastupit će 12 klubova, nakon kojeg će šest pobjednika ući u "bubanj" s preostalih 26 momčadi. Ždrijebom će se dobiti osam skupina po četiri momčadi.

GLASGOW - Bivši vratar škotske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Tottenhama, Bill Brown (73) preminuo je u kanadskom Simcoeu u pokrajini Ontario.

Brown je na dresu škotske vrste prikupio 28 nastupa, a branio je i na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 1958. godine. U redovima Tottenhama upisao je 272 nastupa, te osvojio prvenstvo, dva FA kupa, te Kup pobjednika Kupova. Karijeru je započeo u škotskom Dundeeu.

LONDON - Nakon Chelsea, Watforda i Manchester Uniteda u polufinale engleskog nogometnog Liga kupa plasirao se i Liverpool. "Redsi" su u dvoboju četvrtfinala u Londonu pobijedili Tottenham 4:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Regularni dio utakmice završio je bez pogodaka, dok su u produžetku obje strane postigle po jedan pogodaka. Poveo je Tottenham preko Jermain Defoea (108), no tri minute prije kraja izjednačio je Florent Sinama Pongolle iz jedanesterca. Igor Biščćan odigrao je za Liverpool cijelu utakmicu. U polufinalu će igrati Chelsea i Manchester United, te Liverpool i Watford.

BRUXELLES - Nakon još jedne ozljede koljena bivši belgijski nogometni reprezentativac, Glen de Boeck (33) najavio je oproštaj od aktivne karijere. "Ukoliko bi želio nastaviti igrati morao bi na još jednu operaciju, a oporavak bi trajao više od šest mjeseci. Mislim da u mojim godinama to nema smisla," kazao je branič Anderlechta. De Boeck se ozlijedio u posljednjem dvoboju belgijskog prvenstva protiv Westerloa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙