FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brestovac: primopredaja 42 obiteljske kuće

BRESTOVAC, 2. prosinca 2004. (Hina) - U brestovačkoj općini, napodručju posebne državne skrbi u Požeško-slavonskoj županiji, danas supredane 42 obiteljske kuće obnovu kojih je financiralo Ministarstvomora, turizma, prometa i razvoja.
BRESTOVAC, 2. prosinca 2004. (Hina) - U brestovačkoj općini, na području posebne državne skrbi u Požeško-slavonskoj županiji, danas su predane 42 obiteljske kuće obnovu kojih je financiralo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvoja.

Na području te općine do sada je obnovljeno više od 200 obiteljskih kuća. Na žalost, obnovu kuća, kako su upozorili povratnici i općinsko vodstvo, ne prati i obnova osnovne infrastrukture, napose električne i vodovodne mreže.

"Obnovom smo zadovoljni jer su Europska unija preko dobrotvorne udruge ASB-a te hrvatska država obnovile dvije trećine razrušenih obiteljskih kuća. Po procjenama još je za obnovu ostalo stotinjak kuća, no, na žalost, od 22 naselja u kojima se obnavljaju kuće tek polovica ima struju", istaknuo je općinski načelnik Zdravko Mandić. Najavio je da će s obnovom niskonaponske mreže iduće godine struju dobiti povratnici u Sažijama i Mijaču, jer je u tim naseljima već obnovljeno 40-ak kuća. Do sada je u obnovu kuća uloženo gotovo 40 milijuna kuna, a do kraja godine ključeve svojih domova dobit će ukupno 76 povratničkih obitelji.

Zahvaljujući Fondu za regionalni razvoj, u toj se općini gradi vodovodna mreža od Brestovca do Kujnika u dužini od 11 kilometara, koja će poboljšati opskrbu pitkom vodom povratničkih obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙