FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor: poslovni prihodi povećani 19,5 posto

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Konsolidirani poslovni prihodkoncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ove godine povećan za 19,5posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosio je 7,9milijardi kuna, dok je dobit iz osnovne djelatnosti porasla za 28posto, na 1,9 milijardi kuna, stoji u financijskom izvješću togkoncerna koji prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Konsolidirani poslovni prihod koncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ove godine povećan za 19,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosio je 7,9 milijardi kuna, dok je dobit iz osnovne djelatnosti porasla za 28 posto, na 1,9 milijardi kuna, stoji u financijskom izvješću tog koncerna koji prenosi Zagrebačka burza.

Povećanje prihoda u Agrokoru najvećim dijelom pripisuju povećanju prihoda u segmentu Maloprodaje (koji čine 69,6 posto ukupnih prihoda od prodaje) za 27,7 posto, na 5,5 milijardi kuna i to zbog proširenja maloprodajne mreže i otvaranja novih prodajnih površina.

Prihodi u segmentu proizvodnje hrane i distribucije povećani su za 9,1 posto, na 1,88 milijardi kuna, a najveći utjecaj na njihovo povećanje imalo je uspješno poslovanje Zvijezde, Jamnice, Leda, Frikoma i Sarajevskog Kiseljaka.

U izvješću se navodi u kako je u tijeku devet mjeseci ove godine Agrokor u dugoročnu materijalnu i nematerijalnu imovinu uložio 717,3 milijuna kuna, a da su projekti financirani uglavnom iz vlastitih sredstava (iz tekućeg poslovanja) te fleksibilnim uvjetima plaćanja isporučiteljima opreme.

Od značajnijih događaja promatranog razdoblja izdvaja se proširenje izdanja euroobveznica Agrokora u iznosu od 100 milijuna eura za refinanciranje kratkoročnih obveza, akvizicija Trgovačko prodajno distributivnog centra Sarajevo, osnivanje veleprodajnog centra VELPRO Sarajevo, proširenje proizvodnog pogona za punjenje izvorske vode i negaziranih napitaka u Sv. Jani kao i akvizicija mađarskog proizvođača sladoleda Baldauf.

Tijekom trećeg kvartala ove godine Koncern je stekao upravljačku kontrolu kad je Konzum stekao 87,69 posto udjela u varaždinskom Centroprometu kao i kad je Konzum stekao 100 posto udjela u Mediatoru.

Također, ove godine Agrokor je akvizirao mađarsku punionicu mineralne vode Fonyodi te vodećeg proizvođača vina i maslinovog ulja u Istri, tvrtku Agrolaguna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙