FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prizivni sud Alainu Juppeu smanjio kaznu

VERSAILLES, 1. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Prizivni sud u Versaillesusmanjio je nekadašnjem francuskom premijeru Alainu Juppeu kaznuizrečenu u siječnju, osudivši ga u srijedu na 14 mjeseci uvjetnogzatvora i godinu dana zabrane političkog djelovanja zbog prikrivanjafiktivnih zaposlenja u degolističkoj stranci RPR.
VERSAILLES, 1. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Prizivni sud u Versaillesu smanjio je nekadašnjem francuskom premijeru Alainu Juppeu kaznu izrečenu u siječnju, osudivši ga u srijedu na 14 mjeseci uvjetnog zatvora i godinu dana zabrane političkog djelovanja zbog prikrivanja fiktivnih zaposlenja u degolističkoj stranci RPR.

Alain Juppe (59) proglašen je krivim jer je kao bivši glavni tajnik degolističke stranke RPR (od 1988.-1995.) i pomoćnik za financije u pariškoj gradskoj upravi (1983.-1995.), kojom je tada upravljao sadašnji francuski predsjednik Jacques Chirac, prikrivao plaćanje sedam osoba od strane Grada, koje su zapravo radile za njegovu stranku.

Sud u Nanterreu, pariškom predgrađu, osudio je Juppea 30. siječnja na 18 mjeseci zatvora uvjetno i deset godina zabrane političkog djelovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙