FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRADSKI MEDIJI O SMANJENJU KAZNE STUDENTU

BEOGRADSKI MEDIJI O SMANJENJU KAZNE STUDENTUBEOGRAD,25. studenoga(Hina) - Beogradski tisak i elektronski mediji učetvrtak prenose uglavnom kraće vijesti iz Zagreba o tome da je Visokiprekrašajni sud smanjio za pet dana kaznu uhićenom beogradskomstudentu Stevanu Vraneševiću, koji se na Trgu bana Jelačića prošlesubote fotografirao sa slikom četničkog vođe Draže Mihailovića, a samevijesti imaju primjetno umirujuće tonove.
BEOGRAD,25. studenoga(Hina) - Beogradski tisak i elektronski mediji u četvrtak prenose uglavnom kraće vijesti iz Zagreba o tome da je Visoki prekrašajni sud smanjio za pet dana kaznu uhićenom beogradskom studentu Stevanu Vraneševiću, koji se na Trgu bana Jelačića prošle subote fotografirao sa slikom četničkog vođe Draže Mihailovića, a same vijesti imaju primjetno umirujuće tonove.

Beogradska "Politika" u podnaslovu ističe da je "Stevanu Vraneševiću 'iz zdravstvenih razloga' smanjena kazna na 10 dana zatvora, a Mirjana Đorković je puštena". Informaciju o tome "Politika" zaključuje rečenicom da je "time stavljena pravosudna točka na nesvakidašnji događaj na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića, a njegov društveni i politički aspekt će, po svemu sudeći, još biti prisutan u obje sredine", te naglašava da se "osuđeni studenti nisu žalili na tretman u zagrebačkom zatvoru Remetinec".

Pod naslovom "Sve je bilo farsa" beogradske "Večernje novosti" objavljuju izjavu studentice Mirjane Đerković, po povratku u Beograd, koja kaže da je "bezazlen događaj pretvoren u političku farsu" te da je "sudac bio pod velikim pritiskom i donio je političku odluku".

Pod naslovom "Studentu smanjena kazna za pet dana" beogradski "Blic" donosi informaciju o tome, navodeći da za Stevana Vraneševića "majka donijela i potrebnu dokumentaciju o zdravstvenom stanju svog sina, na osnovu koje mu je Visoki prekršajni sud i smanjio zatvorsku kaznu".

Beogradski tjednik "Vreme" u intervjuu s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem, postavlja pitanje o tome postoji li, nakon posljednjih događaja u Zagrebu, incidenta s Gurovićem i uhićenja studenata, opasnost od ozbiljnog pogoršavanja tek odnedavno normaliziranih odnosa Hrvatske i SCG. Srpskocrnogorski ministar na to je odgovorio da "takvu mogućnost ne smijemo dopustiti ni mi ni Hrvati, jer je u obostranom interesu očuvanje uzlazne putanje svestranog unapređenja naših međusobnih odnosa". On je dodao kako je "potrebno i da rješavanje svih incidentnih situacija bude u funkcije ove strategije".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙