FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škabrnja: otvoreno natjecanje invalida Domovinskog rata

ŠKABRNJA, 12. studenog 2004. (Hina) - Pred oko tisuću sudionikaSvehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog ratapotpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Škabrnji proglasila to natjecanje otvorenim.
ŠKABRNJA, 12. studenog 2004. (Hina) - Pred oko tisuću sudionika Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Škabrnji proglasila to natjecanje otvorenim.

Ministrica Kosor rekla je da s posebnim zadovoljstvom pozdravlja ovaj susret invalida Domovinskog rata koji, kako je rekla, svjedoče ono što svi znamo, a neki uporno žele zaboraviti, a to je da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski.

Učinit ćemo sve na vraćanju dostojanstva svakom branitelju i svakom invalidu Domovinskog rata, poručila je ministrica Kosor i podsjetila da je u tijeku donošenje Zakona o hrvatskim braniteljima koji će vratiti braniteljima prava koja oni zaslužuju.

Sudionike trodnevnog 10. jubilarnog okupljanja invalida, pod nazivom "Zadar 2004", pozdravio je i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić kazavši da Škabrnja, kao mjesto otvaranja igara, nije slučajno izabrana. "Ona je simbol otpora srpskom okupatoru", rekao je Đakić i dodao da su invalidi Domovinskog rada časna populacija koja ima svoju perspektivu u svim segmentima društvenog života.

Okupljene invalide Domovinskog rata pozdravili su načelnik općine Škabrnja Nediljko Bubnjar, gradonačelnica Zadra Ana Lovrin i zadarski župan Ivo Grbić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙