FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 8. studenog

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 8. studenog.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 8. studenog.

KOPRIVNICA - 17. Susret ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) ove će godine okupiti oko 350 ugostitelja i turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske. Tom će se prigodom razmotriti najaktualnije teme iz ugostiteljstva i turizma, s naglaskom na primjeni zakona o ugostiteljskoj te o turističkoj djelatnosti. Susreti se svake godine održavaju u drugoj županiji, a s obzirom da je ovogodišnji skup u Koprivnici, posebice će biti riječi o kontinentalnom turizmu, ugostiteljskoj i restoranskoj ponudi, kao i seoskom turizmu te njegovoj nelojalnoj konkurenciji restoranima. Osim toga, sudionici skupa ukazat će na važnost edukacije u ugostiteljstvu i turizmu te upozoriti na problem neadekvatnog radnog kadra u toj djelatnosti. Također će biti riječi o radu na crno kao i novom Zakonu o sigurnosti u prometu. Organizatori ovogodišnjeg 17. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a su Ceh za ugostiteljstvo i turizam pri HOK-u te obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a pokrovitelj je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Za vrijeme Susreta održat će se i "Izložba opreme i proizvoda za ugostiteljstvo" kao i Gastro izložba Područne obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na kojoj će se okupiti 30 izlagača iz čitave Hrvatske (10,00 sati, Hotel Podravina, Koprivnica).

LONDON - Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova, londonskoj turističkoj burzi-WTM (World Travel Market), koji se otvara u ponedjeljak, 8. studenog, među 190 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavlja i Hrvatska. Organizator hrvatskog nastupa na WTM-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), a tijekom burze Hrvatska će imati i službenu konferenciji za novinare (9. studenoga). Ovogodišnji, 25. jubilarni WTM u Londonu se održava do 11. studenoga, a kako ističu organizatori okupit će najviše izlagača do sada, više od pet tisuća.

ZAGREB - U okviru boravka njemačkog gospodarskog izaslanstva iz pokrajine Rheinland-Pfalz u Hrvatskoj od 8. do 11. studenoga, održat će se hrvatsko-njemačka kooperacijska burza. Njemačko gospodarsko izaslanstvo predvodi državni tajnik Walter Strutz, uz sudjelovanje predstavnika tvrtki iz područja konzaltinga i vještačenja, vinogradarstva i podrumarstva, metaloprerađivačke industrije, tehnika zaštite okoliša, zbrinjavanja otpada i otpadnih voda, informacijske tehnologije, te prerade plastike i plastičnih masa (13 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - U hrvatskoj je industriji u rujnu nastavljen trend smanjenja broja zaposlenih, pa je tako njihov broj u odnosu na kolovoz bio manji za 0,5 posto, a u odnosu na rujan lani 1,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. godini, broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u rujnu ove godine je bio manji za 1,8 posto.

Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji razdoblju od siječnja do rujna ove godine veća za 5,8 posto u usporedbi s istim razdobljem 2003.

ZAGREB - U kućama i stanovima za odmor u Hrvatskoj je tijekom ovogodišnja tri ljetna mjeseca, od 15. lipnja do 15. rujna, registrirano boravilo 236,5 tisuća turista ili 39 posto više nego lanjskog ljeta, a sa 3,07 milijuna turističkih noćenja u tim je objektima zabilježen porast od 12 posto.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku od ukupnog broja noćenja u kućama i stanovima za odmor 59 posto noćenja su ostvarile osobe za koje se boravišna pristojba plaća paušalno, dok su ostala noćenja osoba za koje se boravišna pristojba plaća po noćenju.

ZAGREB/KRIŽEVCI - Tvrtka za proizvodnju mlinarskih i pekarskih proizvoda, tjestenine, stočne hrane te trgovinom i ugostiteljstvom, Mlinar d.d. iz Križevaca, u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 7,1 milijun kuna, što je 435,5 posto više nego u istom razdoblju lani kada je dobit iznosila 1,3 milijuna kuna. Ostvareni rezultat, stoji u pojašnjenju poslovanja koje je Uprava tvrtke dostavila Zagrebačkoj burzi, u skladu su sa planom.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙