FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaključci susreta ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

ZAGREB/KOPRIVNICA, 9. studenog 2004. (Hina) - Sudionici dvodnevnog 17.susreta ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore(HOK), koji danas završava u Koprivnici, predlažu Ministarstvufinancija donošenje selektivne stope poreza na dodanu vrijednost (PDV)za ugostiteljstvo, slično kao u drugim turističkim zemljama.
ZAGREB/KOPRIVNICA, 9. studenog 2004. (Hina) - Sudionici dvodnevnog 17. susreta ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji danas završava u Koprivnici, predlažu Ministarstvu financija donošenje selektivne stope poreza na dodanu vrijednost (PDV) za ugostiteljstvo, slično kao u drugim turističkim zemljama.

Među zaključcima tog skupa je i odluka o nastavku akcije 'Pravo na čašu vina' te dalje ustrajavanje na izmjeni Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tako da dopuštena razina alkohola u krvi za vozače iznosi do 0,5 promila.

Također, podržani su zakonski prijedlozi o poticanju domaće proizvodnje za plasman u turizmu te za zaštitu i poticanje domaće proizvodnje, čime će se, drže, pridonijeti očuvanju identiteta hrvatske gastro ponude.

Sa skupa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a objavljen je i prijedlog da se unutar postojeće Uprave Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka potakne formiranje zasebne jedinice koja bi se bavila ugostiteljskom problematikom.

Ujedno se predlaže da se predstavnike ugostiteljske struke uključi u rad odbora županijskih ureda za gospodarstvo pri izdavanju dozvola za ugostiteljske objekte.

Ugostitelji i turistički djelatnici HOK-a zaključili su i kako bi trebalo potaknuti izmjene Pravilnika o seoskim domaćinstvima, kojima bi se smanjila nelojalna konkurencija drugim kategorijama ugostiteljskih objekata, kao i izmjene Zakona o turističkim zajednicama, kako bi se u njih uključili i predstavnici obrtničkih asocijacija.

Potvrdili su i da će ustrajati na već postojećim prijedlozima Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a uz izmjene i dopune Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te pripadajućih provedbenih akata, koji se odnose na kategorizaciju ugostiteljskih objekata, seoski turizam, jednostavna jela, pokretne ugostiteljske objekte, licenciranje, pripremaonice obroka, 'catering' i dr.

U sklopu Susreta sinoć je održana i Gastro izložba područne obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na kojoj su polaznici ugostiteljskih škola te slastičari i vlasnici restorana pokazali svoje umijeće u pripremanju slatkih i slanih jela.

U natjecanju je sudjelovalo sedam ugostiteljskih objakata i četiri ugostiteljske škole izvan konkurencije, a nagrade su dodijeljene u tri kategorije - hladno jelo, toplo jelo i slastice.

Ukupni pobjednik Gastro izložbe je restoran "Belo Virje" iz Virja. Najbolji u kategoriji hladno jelo je hotel "Crnković" iz Ludbrega, u kategoriji toplo jelo restoran "Klas" iz Koprivnice, a u kategoriji slastica prvo mjesto pripalo je restoranu "Tomislav" iz Šoderice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙