FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 29. STUDENOGA

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 29. studenoga.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. studenoga.

ZAGREB - Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore (HGK) - Komore Zagreb održat će sjednicu u proširenom sastavu na kojoj će središnja tema biti "Proces prilagodbe i približavanja Hrvatske Europskoj uniji, s posebnim naglaskom na gospodarstvu". O tome će govoriti ministrica za europske integracije Kolinda Grabar - Kitarović. Naglasak će biti na ostvarivanju gospodarskog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji te njezinom statusu zemlje kandidata (11,00 sati, HGK - komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju bit će otvorene ponude za kupnju većinskih dioničkih udjela triju hotelsko-turističkih tvrtki - Živogošća i Podgore sa Makarske rivijere te Lovora iz Lumbarde na Korčuli, te za udjel u senjskoj tvrtki Metalna oprema. Natječaji za prodaju dioničkih udjela u tim tvrtkama objavljeni su u listopadu ove godine, s rokom za podnošenje ponuda do 14 sati 29. studenoga (14,00 sati, Ivana Lučića 6).

SPLIT - Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela održat će svoju 1. konferenciju na kojoj će se analizirati važnost obiteljskog i malog hotelijerstva u daljnjem razvoju hrvatskog turizma. Konferencija se održava pod nazivom "Hrvatski poduzetnik - nositelj razvoja turizma zasnovanog na kvaliteti", a okupit će i druge predstavnike hrvatskog turističkog gospodarstva, vinare, proizvođače hrane i namještaja, dizajnere, arhitekte te turističke dužnosnike. U sklopu skupa Udruga će otvoriti svoj glavni ured u Splitu (9,00 sati, Hotel Park, Hatzov Perivoj 3).

ZAGREB - U organizaciji Provedbenog konzorcija Europske unije za projekt CARDS u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskoj obrtničkoj komori održat će se okrugli stol "Strukovno obrazovanje i Europska unija". Raspravljat će se o izazovima u prilagodbi hrvatskog sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja normama EU-a (11,00 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II).

ZAGREB - Tržište električnom energijom u Hrvatskoj je trenutno otvoreno 9 posto, a prihvati li Sabor prijedlog novog zakona o tržištu električnom energijom otvorenost će se povećati na 13 posto, podatci su Hrvatske elektroprivrede (HEP). Trenutno, naime, u Hrvatskoj mogućnost izbora dobavljača struje imaju potrošači koji godišnje troše više od 40 gigavatsati (GWh), a njihov je udio u ukupnoj potrošnji 9 posto, dok bi stupanjem na snagu novog zakona taj status odmah stekli oni koji troše više od 20 GWh, a udio tih koji troše od 20 do 40 GWh je 4 posto. Novi zakonski prijedlog definira i daljnju dinamiku otvaranja tržišta - status povlaštenog potrošača do 1. srpnja 2006. trebali bi dobiti svi koji troše više od 9 GWh, do 1. srpnja 2007. svi poduzetnici, a 1. srpnja 2008. rok je do kojega mogućnost izbora dobavljača treba omogućiti svima, znači i kućanstvima. Uz prijedlog novog zakona o tržištu električnom energijom, Vlada je nedavno Saboru na donošenje po hitnom postupku uputila i novi tekst zakona o regulaciji energetskih djelatnosti, te izmjene Zakona o energiji.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 921

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙