FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 30. studenog 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 21 sat:
ZAGREB, 30. studenog 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 21 sat:

ZAGREB - "Možemo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Osvojivši sedam bodova ostvarili smo više od zacrtanog, no u iduća dva nastupa imperativ je šest bodova," istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar, na današnjoj novinarskoj konferenciji u Kući nogometa.Hrvatski strateg je proteklog tjedna boravio u Lisabonu na utakmici Benfica - Dinamo, te u Madridu na ogledu Real Madrid - Bayer Leverkusen, a razgovarao je i sa trenerom "Apotekara" Klausom Augenthalerom. "Obavili smo ugodan razgovor u kojem je Augenthaler potvrdio kako je Babić važan dio Bayerove momčadi," dodao je Kranjčar, koji će danas posjetiti Osijek kako bi uveličao proslavu dana Grada.Nakon što su otpale prijateljske utakmice s Kuvajtom i Saudijskom Arabijom, hrvatska reprezentacija će idući nastup imati u veljači iduće godine kada će gostovati u Jeruzalemu protiv Izraela, te u ožujku protiv Austrije."U tim utakmicama ćemo potražiti igrače koji će u dvoboju zamijeniti Roberta Kovača i Babića, koji su prikupili žute kartone i nemaju pravo nastupa protiv Islanda."

TEL AVIV - Izraelski nogometni savez je danas priopćio da će se pripremni dvoboj sa Hrvatskom 9. veljače održati u Jerusalemu, pa će Hrvatska biti prva reprezentacija koja će gostovati u tom gradu u zadnjih pet godina. Zbog nesigurne političke situacije na Bliskom istoku Izrael dvije godine nije mogao igrati međunarodne utakmice na svom teritoriju, a kada je zabrana UEFA-e konačno podignuta u travnju, Europski nogometni savez je to uvjetovao obveznim igranjem u Tel Avivu i nigdje drugdje. No, kako pripremni susret sa Hrvatskom nije u jurisdikciji UEFE Izrael je imao pravo izabrati drugi grad-domaćin. Izraelska nogometna reprezentacija već tri godine nije igrala dvoboj izvan Tel Aviva, a susret sa našom reprezentacijom bit će joj jedini pred izlučne oglede SP 2006 sa Ircima i Francuzima u ožujku.

LONDON - Napadač Boltona Senegalac El Hadji Diouf kažnjen je s tri utakmice suspenzije zbog pljuvanja igrača Portsmoutha Arjana de Zeeuwa u subotnjoj prvenstvenoj utakmici, objavio je u utorak Nogometni savez Engleske. Senegalskog reprezentativca već je kaznio njegov klub, i to iznosom u visini dvotjedne plaće. "Diouf je izrazio žaljenje zbog svog poteza i ponudio je ispriku. Također, prihvatio je kaznu koju mu je izrekao klub i Nogometni savez", izjavio je trener Boltona Sam Allardyce. Diouf će tako propustiti prvenstvene utakmice protiv Evertona, Norwich Citya i Manchester Citya. Senegalskom nogometašu ovo nije prva kazna zbog pljuvanja. U ožujku prošle godine sud u Glasgowu ga je kaznio sa 5.000 funti zbog pljuvanja navijača Celtica u utakmici Kupa Uefa. Također, ovog mjeseca engleska policija je protiv njega pokrenula istragu jer je navodno pljunuo navijača Middlesbrougha.

ATENA - Veliki derbi grčke nogometne lige između Olympiakosa i Panathinaikosa, koji se igra u subotu na stadionu Olympiakosa, proći će bez navijača gostujućeg Panathinaikosa. Panathinaikos se je odrekao ulaznica koje pripadaju njegovim navijačima nakon što su se vodstva dva najpopularnija grčka kluba dogovorila da će isto učiniti i Olympiakos u proljetnom dijelu prvenstva, kada gostuju kod svojih ljutih rivala. Dogovor dva najveća grčka kluba ima za cilj spriječiti izbijanje navijačkih nereda, koji su često pratili dvoboje Olympiakosa i Panathinaikosa. Nedavno je navijačima Olympiakosa bio zapriječen ulaz na gostujuću utakmicu protiv AEK-a.

MADRID - Finale Davis Cupa između Španjolske i SAD-a, koje će se od 3. do 5. prosinca održati na olimpijskom stadionu La Cartuja u Sevilli, vjerojatno će srušiti rekord u gledanosti jednog službenog teniskog meča. Organizatori predviđaju da će dvoboj Španjolske i SAD-a pratiti oko 26.600 gledatelja. Naime, toliki je kapacitet tribina za ovu priliku preuređenog olimpijskog stadiona. Dosadašnji rekord u gledanosti drži finale Davis Cupa između Australije i SAD-a, koje je 1954. u Sydneyu pratilo 25.578 gledatelja. Sljedeći na listi gledanosti je ovogodišnji finale US Opena između Lleytona Hewitta i Rogera Federera, kojeg je gledalo 23.226 ljudi.

NEW YORK - Olimpijski prvak na 100 metara Justin Gatlin i olimpijska pobjednica na 100 prepone Joanna Hayes dobitnici su prestižne "Nagrade Jesse Owens" za najbolje američke atletičare u 2004. Gatlin (22) je u Ateni sa fenomenalnih 9.85 sekundi osvojio zlato na 100 metara, a u grčkoj prijestolnici je bio brončani na 200 metara i srebrni kao član štafete 4x100 metara. Hayes (27) je u Ateni sa rezultatom od 12.37 sekundi osvojila zlato i oborila 16 godina star olimpijski rekord na 100 prepone.

NEW YORK - Hrvatski košarkaš Mario Kasun je sinoć odigrao najbolju utakmicu u svojoj kratkoj NBA karijeri, no njegovi Orlando Magic su posrnuli kod kuće od Boston Celticsa (117:101). Dvadesetčetverogodišnji Splićanin je igrao svega devet minuta, no iskoristio ih je za 4 koša (šut 2:4), 5 skokova, 2 blokade i 1 asist, čime je u svim kategorijama postavio ili izjednačio osobne rekorde. Momčadi s Floride to nije puno pomoglo, Paul Pierce (24) je predvodio izuzetno raspoložene Kelte, kod kojih je čak sedam igrača dalo više od 10 koševa. Razlog za motivaciju dobili su i od trenera Doca Riversa, kojega je Orlando otpustio na početku prošle sezone. Kod domaćina, koji je u prvom poluvremenu gubio sa 27 razlike, najučinkovitiji je bio Turčin Hedo Turkoglu sa 17 poena.

NEW YORK - Rezultati NBA lige:

Orlando Magic - Boston Celtics 101:117

Denver Nuggets - New Orleans Hornets 76:67

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 94:82

BUKUREŠT - Victor Piturca bit će najvjerovatniji budući izbornik rumunjske nogometne reprezentacije jer je ostao jedini kandidat za to mjesto, upražnjeno nakon ostavke Anghela Iordanescua prije mjesec dana. Piturca je već bio izbornikom u kvalifikacijama za EURO 2000., a dobio je otkaz iako nije izgubio nijednu utakmicu, ali je došao u sukob sa igračima. Ostala trojica protukandidata su se povukla - Gheorghe Hagi ostaje u Galatasarayu, Laszlo Boloni u Nantesu, a Mircea Lucescu u Shakhtaru iz Donjecka. Vjeruje se da mjesto izbornika i nije posebno popularno nakon poraza od Čeha (0:1) i neodlučenoga rezultata u Armeniji, što bi Rumunjsku moglo koštati plasmana na SP 2006. Rumunji 26. ožujka ugošćuju Nizozemsku, a četiri dana kasnije putuju u Makedoniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙