FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEF MUP-A RS TRAŽI SMJENU DIREKTORA POLICIJE NJEGUŠA

BANJA LUKA, 30. studenog 2004. (Hina) - Ministar unutrašnjih poslovaRepublike Srpske Darko Matijašević zahtijeva od premijera DraganaMikerevića smjenjivanje direktora policije RS Radomira Njeguša,objavila je u ponedjeljak navečer u svojoj informativnoj emisijiAlternativna TV.
BANJA LUKA, 30. studenog 2004. (Hina) - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Darko Matijašević zahtijeva od premijera Dragana Mikerevića smjenjivanje direktora policije RS Radomira Njeguša, objavila je u ponedjeljak navečer u svojoj informativnoj emisiji Alternativna TV.

Premijer Mikerević potvrdio je ovu vijest, a ATV pouzdano saznaje da Njeguš u subotu 'odlazi na odmor' te da će o sukobu dvojice najviših dužnosnika MUP-a RS u utorak raspravljati Neovisni odbor za imenovanje i kontrolu rada direktora policije RS, pred kojim će se očitovati Matijašević i Njeguš.

Matijašević već dva i pol mjeseca, od svog stupanja na dužnost, zahtijeva od premijera RS Mikerevića uklanjanje Njeguša s mjesta direktora policije. Šef MUP-a direktoru policije spočitava niz propusta, među kojima se posebno ističe "opstruiranje rada MUP-a" u dijelu uhićenja optuženika za ratne zločine.

Radomir Njeguš također je već dulje vrijeme na meti javnih medija i oporbenih političara koji mu zamjeraju opstruiranje potrage za sudionicima mreže kradljivaca auta i falsifikatora koji omogućavaju nelegani uvoz i registraciju motornih vozila.

Neovisni odbor za imenovanja i kontrolu rada direktora policije jednom je već preslušavao Njeguša u svezi nedoličnog odnosa prema medijima, čije je predstavnike, koji su tražili od njega objašnjenja u vezi s nizom nerasvijetljenih ubojstava policajaca i trošenja javnoga novca za opremanje stana, nazvao "duševnim bolesnicima".

U slučaju da nakon današnjeg očitovanja Njeguša i Matijaševića Neovisni odbor za imenovanje i kontrolu rada direktora policije izrekne negativan sud o Njegušu, o njegovoj sudbini raspravljat će Vlada Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙