FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija privela troje srpskih studenata sa slikom Draže Mihailovića

ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Zagrebačka policija poslijepodne jeprivela troje srpskih studenta koji su se, u središtu Zagreba, predspomenikom bana Josipa Jelačića, fotografirali sa slikom srpskogratnog zločinca, Draže Mihailovića, a sutra će biti pripraćeniprekršajnom sucu, doznaje se večeras od glasnogovornice Policijskeuprave zagrebačke. Gordane Vulame.
ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Zagrebačka policija poslijepodne je privela troje srpskih studenta koji su se, u središtu Zagreba, pred spomenikom bana Josipa Jelačića, fotografirali sa slikom srpskog ratnog zločinca, Draže Mihailovića, a sutra će biti pripraćeni prekršajnom sucu, doznaje se večeras od glasnogovornice Policijske uprave zagrebačke. Gordane Vulame.

Srpski studenti koji su se fotografirali s Mihailovićevom slikom na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, privedeni su u policijsku postaju nakon što su ih prijavili građani, rekla je glasnogovornica Vulama.

Privedeni mladić i dvije djevojke u Zagreb su došli iz Beograda s 30-tak studenta na izložbu "Dora Maar i Picasso", a na putu do Klovićevih dvora izdvojili su se iz skupine.

Nakon toga djevojke su fotografirale mladića koji je pred spomenikom bana Jelačića pozirao s fotografijom (formata A4) poznatoga osuđenog srpskog ratnog zločinca iz Drugog Svjetskog rata, Draže Mihailovića.

Glasnogovornica PU zagrebačke napomenula je kako su pojedini građani, kada su to vidjeli, negodovali, a u jednom trenutku jedna nepoznata osoba počela se naguravati sa studentima, no nije bilo ozlijeđenih.

Potom su građani slučaj prijavili policiji, a policija je privela troje srpskih studenata koji su imali Mihailovićevu sliku.

Troje studenta arhitekture, muškarac star 25 i djevojke 24 godine saslušani su u policijskoj postaji uz prisutnost, predstavnika konzulata Republike Srbije i Crne Gore (SCiG), a na njihovo traženje o tome je obaviješteno i Veleposlanstvo SCiG.

Srpski studenti će u policijskim prostorijama biti zadržani do nedjelje ujutro, kad će ih policija prepratiti sucu za prekršaje, rekla je glasnogovornica Vulama.

Po Zakonu o prekršajima može im biti izrečena novčana kazna, kazna prekršajnog zatvora ili zaštitna mjera izgona iz Republike Hrvatske, dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙