FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: izostanak oporbenih zastupnika sa sjednica odbora

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Oporbeni zastupnici danas nisusudjelovali u radu saborskih odbora tvrdeći da nije riječ o bojkotu,već spontanoj reakciji i nezadovoljstvu ponašanjem HDZ-a kodprošlotjednog glasovanja o oporbenom zahtjevu da se smijeni ministarMiomir Žužul.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Oporbeni zastupnici danas nisu sudjelovali u radu saborskih odbora tvrdeći da nije riječ o bojkotu, već spontanoj reakciji i nezadovoljstvu ponašanjem HDZ-a kod prošlotjednog glasovanja o oporbenom zahtjevu da se smijeni ministar Miomir Žužul.

"Riječ je o spontanoj reakciji oporbe da ne dođe na odbore, a to se vuče još od petka, kao rezultat nezadovoljstva oporbe HDZ-ovim lažiranjem kvoruma", izjavio je novinarima u Saboru čelnik SDP-a Ivica Račan.

Najavio je da će oporba na poslijepodnevnoj sjednici proširenog saborskog Predsjedništva pred vladajući HDZ postaviti minimalne zahtjeve kojima će uvjetovati nastavak parlamentarnog rada.

Račan nije htio novinarima pojasniti o kakvim se zahtjevima radi, rekavši samo da će ih o tome izvijestiti nakon sjednice Predsjedništva.

Zbog nedolaska oporbenih zastupnika svoje su sjednice zbog nedostatka kovoruma odgodili Odbori za zakonodavstvo, te rad, socijalnu skrb i zdravstvo, a oporbenjaka nije bilo ni na odborima za prostorno uređenje, gospodarstvo i financije.

Oporbeni zastupnici nazočili su jedino sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je još uvijek u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙