FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

oporba zatražila stanku tvrdeći da je falsificiran kvorum u glasovanju o nepovjerenju žužulu

ZAGREB,26. studenoga(Hina) - U Hrvatskom je saboru, na samom početkudanašnjeg zasjedanja, određena polusatna stanka, na zahtjev oporbenihklubova, nezadovoljnih načinom na koji je Sabor noćas glasovao oprijedlogu triju klubova (SDP, HNS i HSS) izglasavanja nepovjerenjaministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu.
ZAGREB,26. studenoga(Hina) - U Hrvatskom je saboru, na samom početku današnjeg zasjedanja, određena polusatna stanka, na zahtjev oporbenih klubova, nezadovoljnih načinom na koji je Sabor noćas glasovao o prijedlogu triju klubova (SDP, HNS i HSS) izglasavanja nepovjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu.

Za Žužulovu smjenu sinoć nije glasovao nitko, jer je oporba napustila Sabornicu, zbog činjenice da Šeks nije odobrio poimenično glasovanje.

Oporbenjaci danas tvrde da je Šeks, nakon njihova izlaska, falsificirao kvorum, odnosno da u Saboru nije bilo dovoljno zastupnika da bi se glasovalo o toj točki.

Zbog toga je Zlatko Tomčić, u ime Kluba HSS-a, zatražio polusatnu stanku, u kojoj bi se predsjednici klubova s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom trebali dogovoriti o daljnjem radu parlamenta.

Na konferenciji za novinare, održanoj pred početak današnjeg zasjedanja, predsjednici triju klubova - predlagatelja Žužulove smjene, najavili su da će tražiti da se o njihovu prijedlogu glasa ponovno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙