FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: glasovanje o proračunu skinulo mnoge maske

ZAGREB,25. studenoga(Hina) - Saborsko glasovanje o državnom proračunuza 2005. skinulo je mnoge maske, vidjelo se da oporba fingira, odnosnoda je to salonska oporba, ocijenio je danas na konferenciji zanovinare IDS-ov zastupnik Damir Kajin.
ZAGREB,25. studenoga(Hina) - Saborsko glasovanje o državnom proračunu za 2005. skinulo je mnoge maske, vidjelo se da oporba fingira, odnosno da je to salonska oporba, ocijenio je danas na konferenciji za novinare IDS-ov zastupnik Damir Kajin.

U prilog tome naveo je da je protiv proračuna glasovalo svega 17 oporbenjaka - tri (od četiri) IDS-ovca, jedan (od dvojice) LS-ovaca, te 13 (od ukupno 34) SDP-ovca.

Nikog, istaknuo je, nije bilo iz HNS-a, HSS-a, HSP-a, Libre.

Ne treba brinuti je li IDS oporba ili ne, neka se svatko brine za sebe, poručila je Dorotea Pešić-Bukovac kolegama iz oporbe koje su se proteklih dana 'brinule' je li IDS još uvijek u oporbi.

Kajin drži da je oporba morala biti u Sabornici, iako priznaje da je bitka za proračun izgubljena prije tri-četiri godine kada je tadašnja, koalicijska vlast odlučila da se proračun, umjesto kvalificiranom, donosi običnom većinom.

IDS-ov zastupnik osvrnuo se i na hrvatsko-slovenske odnose poručivši da se varaju svi koji vjeruju da će s Janezom Janšom zatvoriti otvorena pitanja koja se nisu zatvorila s bivšim premijerom Antunom Ropom.

IDS-ovci od Vlade traže da u sadašnjem trenutku naglasak stave na gospodarsku suradnju sa Slovenijom te na ceste.

Slovenija neće Hrvatskoj formalno priječiti ulazak u EU, ali hoće negradnjom prometnica, upozorio je Kajin.

Drži da Slovenija neće pristati na povratak Svete Gere, a da je pozivanje na sukcesiju nad istarskom željeznicom zapravo 'dimna zavjesa' da Hrvatska pristane na sukcesiju kod Ljubljanske banke.

Hrvatska na to ne smije pristati, nego treba internacionalizirati taj spor u korist hrvatskih štediša, rekao je, uz ostalo, Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙