FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA JE ZNALA DA JE NASILJE NA KOSOVU PLANIRANO

BERLIN, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Njemačka obavještajnaslužba za inozemstvo znala je da su kosovski Albanci planiraliizazvati nasilje nekoliko tjedana prije nego su u ožujku ove godineizbili sukobi, koji su ostavili za sobom 19 žrtava i mnoge ranjene,objavila je u četvrtak televizijska postaja ZDF.
BERLIN, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Njemačka obavještajna služba za inozemstvo znala je da su kosovski Albanci planirali izazvati nasilje nekoliko tjedana prije nego su u ožujku ove godine izbili sukobi, koji su ostavili za sobom 19 žrtava i mnoge ranjene, objavila je u četvrtak televizijska postaja ZDF.

Tri tjedna prije izbijanja sukoba, obavještajne službe snimile su razgovor jednog kosovskog Albanca i njegovog suradnika o napadu na Srbe, kaže ZDF, navodeći dokumente obavještajnih službi.

Taj čovjek za kojega ZDF tvrdi da je imao kontakte s al-Qaidom također je bio plaćeni doušnik njemačke obavještajne službe za inozemstvo (BND). Ta je agencija odbila komentirati ZDF-ovo izvješće.

ZDF također tvrdi da su njezini novinari razgovarali s albanskim doušnikom koji im je rekao: "Takvi neredi mogu izbiti ponovno u bilo kojem trenutku. U poziciji smo okupiti 30.000 boraca za akciju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙