FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: prosvjed protiv nasilja i fašizma

PULA, 27. studenog 2004. (Hina) - Pod geslom "Ne nasilju, ne fašizmu",danas je Pulom prošlo više od 500 građana prosvjedujući zbog napadatrojice mladića, od kojih se jedan deklarirao kao skinhead, na dvojicumladića prije desetak dana u tom gradu.
PULA, 27. studenog 2004. (Hina) - Pod geslom "Ne nasilju, ne fašizmu", danas je Pulom prošlo više od 500 građana prosvjedujući zbog napada trojice mladića, od kojih se jedan deklarirao kao skinhead, na dvojicu mladića prije desetak dana u tom gradu.

Zbog ubodnih rana nožem, dvojicu mladića liječnici su morali operirati u pulskoj Općoj bolnici.

U organizaciji saveza 70-ak udruga, njihovi članovi, mnoga djeca, te mladi i stariji Puljani u koloni su prošetali od bivše Vojarne "Karlo Rojc", u kojoj je sjedište saveza udruga, do pulske tržnice. Nosili su natpise s porukama kao što su "Ne nasilju, ne fašizmu" i "Ne nasilju - prvo načelo moje vjere", te uvećane preslike nalaza liječnika specijalista o teškim ozljedama žrtava napada. Prolaznicima su dijelili letke na kojima piše: "Raznolikost nas čini posebnima. Svatko ima pravo izražavati svoje mišljenje i uvjerenje dok ne ugrožava drugog".

Dvojicu Puljana napala su 14. studenoga u četiri sata ujutro trojica mladića i izboli ih nožem. Policija je napadače uhitila. Protiv Osječanina Darka Basarića podnijela je kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva i određen mu je jednomjesečni pritvor. Drugi napadač, Mauro Tromboni iz Pule prijavljen je zbog tučnjave, a nakon 48-satnog zadržavanja u pritvoru pušten je na slobodu. Protiv trećeg napadača policija nije podnijela nikakvu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙