FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVA BOMBA NA JUGU TAJLANDA

BANGKOK, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Najmanje jedna osobapoginula je, a osmero je ozlijeđeno u subotu u eksploziji bombe najugu Tajlanda, četvrtoj u posljednja 24 sata u tom području, javljajuagencije.
BANGKOK, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Najmanje jedna osoba poginula je, a osmero je ozlijeđeno u subotu u eksploziji bombe na jugu Tajlanda, četvrtoj u posljednja 24 sata u tom području, javljaju agencije.

Eksplozija se dogodila na prepunoj tržnici u budističkom gradu Tan Toh, u većinski muslimanskoj pokrajini Yali.

Poginuo je jedan stariji budist, a još osmero ljudi ozlijeđeno je, od čega troje teško, objavila je policija.

Osim toga, u susjednoj pokrajini Pattani napadnut je jedan policajac. Pogođen je s dva metka kada se vraćao kući, objavila je mjesna policija.

Napad u Tan Tohu dogodio se nakon triju koordiniranih eksplozija u petak navečer u pokrajini Narathiwat u kojima je ozlijeđeno najmanje 16 ljudi.

Situacija na jugu Tajlanda zaoštrila se 25. listopada kada je 87 muslimanskih prosvjednika poginulo u prosvjedu u Tak Baiju, u pokrajini Narathiwat. Čak 78 uhićenih muslimana ugušilo se pri prijevozu vojnim kamionima.

U nasilju u tom nestabilnom području od početka godine poginulo je više od 540 ljudi.

Tajlandski premijer Thaksin Shinawatra obećao je subotu da će krizu pokušati riješiti mirnim sredstvima, ali i da neće prezati od uporabe sile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙