FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN ODUSTAO OD ZAHTJEVA ZA IZUZEĆEM NUKLEARNIH AKTIVNOSTI

BEČ, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Iran je odustao od zahtjeva damu se dopusti uporaba opreme koja se može koristiti za proizvodnjugoriva za nuklearne elektrane ili atomsko oružje, objavili su u petakdiplomati bliski pregovorima između Irana i Europske unije (EU) uBeču.
BEČ, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Iran je odustao od zahtjeva da mu se dopusti uporaba opreme koja se može koristiti za proizvodnju goriva za nuklearne elektrane ili atomsko oružje, objavili su u petak diplomati bliski pregovorima između Irana i Europske unije (EU) u Beču.

"Oni (Iran) su odustali od zahtjeva i EU čeka potvrdu da je pismo poslano šefu Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamedu ElBaradeiju", rekao je diplomatski izvor.

Iranski predstavnik na sastanku Odbora guvernera IAEA-e u Beču nije bio dostupan za komentar.

Izvor je rekao da je to otvorilo put postizanju sporazuma oko teksta IAEA-ine rezolucije kojom se Iran poziva da nastavi sa suspenzijom programa obogaćivanja urana.

Iran je prošlog tjedna obećao Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji da će zaustaviti sve aktivnosti povezane s obogaćivanjem urana kako bi izbjegao prijavu Vijeću sigurnosti UN-a i uvođenje ekonomskih sankcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙