FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEUL POSLAO IZASLANSTVO IAEA-I

SEUL, 22. studenog 2004. (Hina/AFP) - Južna Koreja poslala je uponedjeljak izaslanstvo Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju(IAEA) kako bi spriječila da spor oko njezinih tajnih nuklearniheksperimenata ne završi na Vijeću sigurnosti UN-a.
SEUL, 22. studenog 2004. (Hina/AFP) - Južna Koreja poslala je u ponedjeljak izaslanstvo Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) kako bi spriječila da spor oko njezinih tajnih nuklearnih eksperimenata ne završi na Vijeću sigurnosti UN-a.

Visoko izaslanstvo od 12 članova, predvođeno zamjenikom ministra vanjskih poslova Choi Young-Jinom, otputovalo je u Beč gdje bi od četvrtka trebalo sudjelovati na sastanku Odbora guvernera IAEA-e kako bi razmotrilo eventualno prosljeđivanje pitanja Vijeću sigurnosti UN-a, koje jedino može nametnuti sankcije u slučaju kršenja propisa IAEA-e.

Uoči polaska, Choi je naglasio da su južnokorejski eksperimenti bili isključivo znanstvene prirode i ni na koji način povezani s vojnim programom.

Seul je u rujnu priznao da su južnokorejski znanstvenici 1982. proizveli male količine plutonija te 2000. obogaćenog urana a da o tome nisu obavijestili IAEA-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙