FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAEA DJELOMIČNO OSLOBODILA IRAN OPTUŽBI

BEČ, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodna agencija zaatomsku energiju (IAEA) djelomično je u ponedjeljak oslobodila Iranoptužbi da pokušava napraviti nuklearnu bombu, objavljujući svojeizvješće dan nakon što je Teheran obećao da će suspendiratiobogaćivanje urana.
BEČ, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) djelomično je u ponedjeljak oslobodila Iran optužbi da pokušava napraviti nuklearnu bombu, objavljujući svoje izvješće dan nakon što je Teheran obećao da će suspendirati obogaćivanje urana.

IAEA je objavila kako ne može isključiti tajne nuklearne aktivnosti priznavši da su njezine zakonske ovlasti da istraži te aktivnosti ograničene.

Iran je u ponedjeljak objavio kako će suspendirati obogaćivanje urana od 22. studenoga.

"Sav prijavljeni materijal u Iranu je razjašnjen i taj materijal nije upotrebljavan za zabranjene aktivnosti", navodi se u izvješću IAEA-e. Neimenovani izvor u IAEA-i je kazao kako "zabranjene aktivnosti" uključuju mogući rad na oružju.

"Agencija, međutim, nije u položaju da zaključi da postoje neprijavljen nuklearni materijal ili takve aktivnosti u Iranu", ističe se u izvješću.

Nakon dvije godine istraživanja o nuklearnom programu Teherana, za koji Washington tvrdi da radi na stvaranju nuklearne bombe, IAEA nije pronašla neoborivi dokaz koji bi SAD-u omogućio da iranski slučaj iznese pred Vijeće sigurnosti UN-a zbog mogućih sankcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙