FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovarski dragovoljci darovali slike Pakracu

PAKRAC, 25. studenog 2004. (Hina) - Udruga dragovoljaca Domovinskograta Bjelovarsko-bilogorske županije danas je gradu Pakracu darovala13 umjetničkih djela.
PAKRAC, 25. studenog 2004. (Hina) - Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije danas je gradu Pakracu darovala 13 umjetničkih djela.

Djela su nastala na likovnoj koloniji koju svake druge godine priređuje županijska Udruga dragovoljaca, a darovnicu je u ime Udruge potpisao predsjednik Stipe Šola i u ime grada Pakraca gradonačelnik Davor Huška.

Među darovima su slike Ivana Generalića, Dubravka Adamovića, Valerije Mrkobrad, Milana Pavlovića, Antuna Ibriksa, Franje Matašina, Estere Brletić, Miroslava Brletića, Krešimira Ivančeka, Mate Gerecije i Darka Lukića.

Darovana likovna djela bit će smještena u zgradi kurije Janković koja se preuređuje u likovnu galeriju i gradski muzej, a preuređenje je pri kraju.

Bjelovarci su najavili da će slike s iduće likovne kolonije darovati gradu Vukovaru.

Zahvalivši na darovima, gradonačelnik Huška je istaknuo da suradnju dvaju gradova neraskidivo vezuju branitelji koji su iz Bjelovara došli braniti Pakrac i u njemu ostavili svoje živote. Predsjednik Udruge Šola kazao je da će i dalje njegovati suradnju dvaju gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙