FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 25. studenog 2004.(Hina) - Izbor važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 25. studenog 2004.(Hina) - Izbor važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U nastavku prošloga tjedna započete rasprave svi su predstavnici saborskih klubova danas podržali izvješća o radu Ravnateljstva i Programskog vijeća HRT-a od studenoga prošle do lipnja ove godine, ali je dio njih iznio niz primjedaba na televizijski program. Kluba HSLS/DC prigovorio je da televizijski novinari i urednici prečesto daju naglasak na incidente i senzacije i da zbog toga trpi "strpljiv, cjelodnevni parlamentarni rad". Klub nacionalnih manjina nezadovoljan je manjkom emisija koje se sustavno bave manjinama, a Klub HDZ-a manjkom kulturnih, edukativnih i programa namijenjenih nacionalnim manjinama. Oba izvješća u potpunosti je, bez primjedaba, podržao SDP.

ZAGREB - Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Sveučilišta u Zagrebu danas je metodom DNA identificirano 10 posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila, među kojima je i jedan 17-godišnjak, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica s područja Vukovarsko srijemske i Ličko senjske županije. Identifikaciji je nazočila je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je izrazila sućut obiteljima žrtava te naglasila da je problem zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila i dalje jedan od najveći humanitarnih problema hrvatske Vlade.

ZAGREB - Saborsko glasovanje o državnom proračunu za 2005. skinulo je mnoge maske, vidjelo se da oporba fingira, odnosno da je to salonska oporba, ocijenio je danas na konferenciji za novinare IDS-ov zastupnik Damir Kajin. U prilog tome naveo je da je protiv proračuna glasovalo svega 17 oporbenjaka - tri, od četiri, IDS-ovca, jedan, od dvojice, LS-ovaca, te 13, od ukupno 34, SDP-ovca. Nikog, istaknuo je, nije bilo iz HNS-a, HSS-a, HSP-a, Libre. Ne treba brinuti je li IDS oporba ili ne, neka se svatko brine za sebe, poručila je Dorotea Pešić-Bukovac kolegama iz oporbe koje su se proteklih dana 'brinule' je li IDS još uvijek u oporbi.

GOSPIĆ - Ukupne štete uzrokovane orkanskim nevremenom 13. i 14. studenoga u gradu Novalji na otoku Pagu i u općini Plitvička jezera - za koja je ličko-senjski župan proglasio elementarnu nepogodu - prema prvim procjenama iznose 4 milijuna i 570.270 kuna. Najviše šteta na području grada Novalje, od ukupno 3,47 milijuna kuna, pretrpjela je poljoprivreda. Stradali su maslenici, vinogradi i povrtlarske kulture. U općini Plitvička jezera najviše šteta ima na stambenim i gospodarskim zgradama, izvjestio je danas predsjednik Županijskog povjerenstva za procjenu šteta, Milan Dešić.

ZAGREB - Izdavačka kuća Europapress holding potvrdila je da su u tijeku pregovori o prodaji 50 posto vlasništva lista Dnevnik izdavačkoj kući Masmedia, ali je opovrgnula medijska nagađanja da je posao već zaključen. Vlasnik Masmedia Stjepan Andrašić potvrdio je da je njegova tvrtka zainteresirana za udio u Dnevniku, no nije želio detaljnije govoriti o tom poslovnom potezu dok se on ne završi. Jedan od direktora EPH Stipe Orešković opovrgnuo je napise da je 50 posto Dnevnika već prodano, no rekao je kako bi posao mogao "relativno brzo biti gotov". Orešković nije želio govoriti o iznosu za koji EPH planira prodati 50 posto Dnevnika.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana djeteta, Udruga za stručnu pomoć djeci s posebnim potrebama "Idem" održala je sinoć u hotelu Regent Esplanade Zagreb humanitarnu večer pod sloganom "S vama do prihvaćanja" s ciljem prikupljanja sredstava za unapređenje života djece s posebnim potrebama. Pokrovitelj humanitarne večeri bilo je Ministarstvo obitelji, branitelja i generacijske solidarnosti te Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb. Svi koji žele uplatiti donaciju udruzi "Idem" i djeci s posebnim potrebama mogu to učiniti na žiro račun 2360000-1101416528 s naznakom "Donacija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙