FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela akcija "Hrvatski rječnik u školska računala"

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - "Hrvatski rječnik u školskaračunala" naziv je akcije hrvatskih gospodarstvenika i izdavačke kuće"Novi Liber" u okviru koje će svih osam tisuća srednjoškolskih razredau školama dobiti "Veliki rječnik hrvatskoga jezika" Vladimira Anića naCD-ROM-u i u obliku knjige.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - "Hrvatski rječnik u školska računala" naziv je akcije hrvatskih gospodarstvenika i izdavačke kuće "Novi Liber" u okviru koje će svih osam tisuća srednjoškolskih razreda u školama dobiti "Veliki rječnik hrvatskoga jezika" Vladimira Anića na CD-ROM-u i u obliku knjige.

Prigodom početka akcije prikupljanja sponzorskih priloga koja će trajati do 21. prosinca, danas je potpisan ugovor između tri velika sponzora: Zagrebačke banke, T-Coma-a i INE, koji su zajedno donirali 600 tisuća kuna.

Naklada knjige i CD-ROM-a povećavat će se razmjerno daljnjem dotoku sponzorskih priloga, a za potpuni uspjeh akcije potrebne su donacije hrvatskih tvrtki u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Organizator akcije je izdavačka kuća "Novi Liber", a njezin urednik Slavko Goldstein pozdravio je uključenje i pomoć gospodarstvenika hrvatskom školstvu i kulturi, istaknuvši kako će "Novi Liber" besplatno tiskati rječnike. Cilj ove akcije je da svaki razred u srednjim školama, kojih je oko 8 tisuća, za Božić 2004. dobije na poklon rječnik na CD-u i u obliku knjige.

O stručno-lingvističkom i nastavnom značenju ove akcije govorio je profesor Ivo Pranjković, istaknuvši kako rječnik obuhvaća više od 70 tisuća osnovnih natuknica te je najveći jednojezični rječnik hrvatskog jezika elektronski obrađen.

Projekt je inicirao Odbor petorice u kojemu su predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, urednica na Radiju 101 Zrinka Vrabec Mojzeš, akademik Miroslav Radman, predsjednik HGK Nadan Vidošević i glumac Relja Bašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙