FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ništa od optužnice protiv Vrhovnika na osnovi kaznene prijave PU

RIJEKA, 9. studenog (Hina) - Optužnica na osnovi kaznene prijave kojuje primorsko-goranska Policijska uprava podnijela protiv bivšegdirektora "Viktora Lenca" Damira Vrhovnika za sada ipak neće bitipodignuta jer je utvrđeno da za to u prijavi nema dovoljno osnova,kazao je danas županijski državni odvjetnik Drago Marincel.
RIJEKA, 9. studenog (Hina) - Optužnica na osnovi kaznene prijave koju je primorsko-goranska Policijska uprava podnijela protiv bivšeg direktora "Viktora Lenca" Damira Vrhovnika za sada ipak neće biti podignuta jer je utvrđeno da za to u prijavi nema dovoljno osnova, kazao je danas županijski državni odvjetnik Drago Marincel.

Marincel je objasnio da će podatci iz te kaznene prijave biti obrađeni u sklopu predmeta toga brodogradilišta, koju vodi Županijsko državno odvjetništvo, odnosno u nastavku utvrđivanja činjenica o izdavanju državnih jamstava i upisu vlasništva tog brodogradilišta na pomorsko dobro u Martinšćici. U nastavku postupka Odvjetništvo će dodatne podatke zatražiti od Državne revizije i Vlade.

Policija je podnijela kaznenu prijavu u kojoj je Damir Vrhovnik osumnjičen za nesavjesno poslovanje koje je, pak, uzrokovalo stečaj "Viktora Lenca".

Istragu o poslovanju brodogradilišta i uzrocima pokretanja stečaja policija je počela u kolovozu 2003. na osnovi zahtjeva Županijskoga državnog odvjetništva. Po Marincelovim riječima u policijskoj prijavi nema dovoljno osnova za podizanje optužnice, pa prijava neće, kako je bilo najavljeno, biti dostavljena mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Osim istrage o poslovanju u tijeku je i sudski postupak na riječkom Trgovačkom sudu u kojem je Županijsko državno odvjetništvo u ime države podnijelo tužbu radi povrata vlasništva zemljišta, odnosno pomorskog dobra u Martinšćici. Postupak je u tijeku, održana je prva rasprava, a očekuje se nalaz očevida i vještačenja, kazao je Marincel.

Po njegovim riječima rješenje o vlasništvu brodogradilišta na pomorskom dobru u Martinšćici izdao je riječki Općinski sud.

Poslovanje "Viktora Lenca" istražuje i nedavno osnovano Saborsko istražno povjerenstvo za to brodogradilište. Po Zakonu Povjerenstvo mora prekinuti istragu ako se o predmetu istrage pokrene sudski postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙