FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STARI DOK 3 UKLONJEN IZ RIJEČKE LUKE

RIJEKA, 17. studenog 2004. (Hina) - S lukobrana riječke luke u najužemsredištu grada danas su posve uklonjeni ostaci starog doka 3 kojeg jeu lipnju ove godine od poduzeća Viktor Lenac d.d. u stečaju kupilapulska tvrtka Jadran-Metal d.d. za preradu sekundarnih sirovina.
RIJEKA, 17. studenog 2004. (Hina) - S lukobrana riječke luke u najužem središtu grada danas su posve uklonjeni ostaci starog doka 3 kojeg je u lipnju ove godine od poduzeća Viktor Lenac d.d. u stečaju kupila pulska tvrtka Jadran-Metal d.d. za preradu sekundarnih sirovina.

Stari i hrđavi dok, težak 3.500 tona, izgrađen je prije gotovo 100 godina. Veći dio doka razrezan je u riječkoj luci gdje je bio usidren oko 30 godina, a više godina nije bio u uporabi. Danas su preostala četiri pontona doka 3 otegljena na rezanje u brodogradilište Viktor Lenac.

Prodaja doka 3 obavljena je na riječkom Trgovačkom sudu za 305.000 dolara, u postupku stečaja kostrenskog brodogradilišta. Tvrtka Jadran-Metal će razrezano željezo s doka upotrijebiti, odnosno prodati kao staro željezo.

U tegljenju pontona doka 3 sudjelovali su remorkeri Jadranskog pomorskog servisa, dizalica Trans tradea te djelatnici Jadran-Metala i brodogradilišta Viktor Lenac.

Na prostoru gdje je bio usidren dok planira se, u sklopu Projekta Rijeka Gateway, izgradnja putničkog terminala riječke luke i šetnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙