FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA TRAŽI POŠTEN DRUGI KRUG IZBORA U UKRAJINI

BRUXELLES, 18. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europska je unijapozvala u četvrtak Ukrajinu da osigura da pošten i slobodan drugi krugpredsjedničkih izbora 21. studenoga.
BRUXELLES, 18. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europska je unija pozvala u četvrtak Ukrajinu da osigura da pošten i slobodan drugi krug predsjedničkih izbora 21. studenoga.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana je telefonski razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Leonidom Kučmom o izborima nakon što se oporba žalila na prijevaru i zastrašivanje tijekom prvog kruga organiziranog početkom ovog mjeseca.

Solanina glasnogovornica Christina Gallach je kazala kako je EU pridala veliku važnost tim izborima koje su mnogi diplomati vidjeli kao definirajući trenutak u post-sovjetskom razvoju ove zemlje s 47 milijuna stanovnika.

U drugom krugu susret će se aktualni premijer Viktor Janukovič, koji se zalaže za jače veze s Moskvom, i oporbeni prozapadno orijentirani kandidat Viktor Juščenko.

"Solana koji izbliza prati razvoj situacije u Ukrajini u više je navrata istaknuo interes EU-a da se u Ukrajini organiziraju pošteni i slobodni izbori", rekla je Gallach.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙