FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevenka Tuđman oslobođena optužbe, Kneževiću uvjetno dvije godine

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Kćer prvog hrvatskog predsjednikaNevenka Tuđman nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom suduoslobođena optužbe da je koristeći svoj društveni položaj namještalaposlove i za to dobivala proviziju od drugooptuženog Igora Kneževićakoji je osuđen na dvije godine uvjetno.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Kćer prvog hrvatskog predsjednika Nevenka Tuđman nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođena optužbe da je koristeći svoj društveni položaj namještala poslove i za to dobivala proviziju od drugooptuženog Igora Kneževića koji je osuđen na dvije godine uvjetno.

Nakon više od godinu i pol dana suđenja, sudsko vijeće pod predsjedanjem Vladimira Pavlekovića oslobodilo je Nevenku Tuđman USKOK-ove optužbe da je primila oko 1,7 milijuna kuna provizije od poslovnog partnera Kneževića kojemu je navodno namjestila poslove ugradnje telefonskih centrala u desetak fakulteta, instituta i javnih ustanova.

Optužnica se dijelom temeljila na priznanju Kneževića koji je optužen za utaju poreza i drugih davanja, te zlouporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je navodno na intervenciju Nevenke Tuđman 1996. nezakonito imenovan glavnom stručnom i odgovornom osobom u Ministarstvu znanosti i tehnologije za natječaje za ugradnju telefonskih centrala.

Knežević je osuđen uvjetno na dvije godine, s rokom kušnje od pet godina. To znači da neće ići na izdržavanje kazne ako u tom razdoblju ne počini kazneno djelo.

Zastupnica USKOK-a Marinka Orlić najavila je žalbu na oslobađajuću presudu Nevenki Tuđman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙