FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Balenović odlučila osobno kazneno goniti čelnike Ine

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Bivša zaposlenica Ine VesnaBalenović danas je najavila da će, iako je Državno odvjetništvoodbacilo njezinu kaznenu prijavu protiv čelnika Ine, osobno preuzetikazneno gonjenje te je u tom smislu podnijela istražni zahtjev kako bise, kaže, za počinjeni kriminal utvrdila kaznena odgovornost čelnikanjene bivše tvrtke.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Bivša zaposlenica Ine Vesna Balenović danas je najavila da će, iako je Državno odvjetništvo odbacilo njezinu kaznenu prijavu protiv čelnika Ine, osobno preuzeti kazneno gonjenje te je u tom smislu podnijela istražni zahtjev kako bi se, kaže, za počinjeni kriminal utvrdila kaznena odgovornost čelnika njene bivše tvrtke.

Na zagrebačkom Općinskom sudu, gdje je zbog bolesti sutkinje odgođena rasprava u kojoj ju bivši predsjednik Nadzornog odbora Ine Slavko Linić tuži za klevetu, Balenović je novinare izvijestila da je prije četiri dana zagrebačkom Županijskom sudu podnijela istražni zahtjev protiv Linića, predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića i još nekoliko čelnika naftne kompanije.

Saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uputila je zahtjev da se Liniću, koji je saborski zastupnik SDP-a, ukine zastupnički imunitet kako bi se protiv njega mogao pokrenuti kazneni postupak, a zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo obavijestila je da je osobno preuzela kazneno gonjenje.

Državno odvjetništvo je krajem listopada, nakon gotovo tri i pol godine predistrage, odbacilo njezinu kaznenu prijavu protiv čelnika Ine zbog navodnog kriminala i financijskih malverzacija u Ini 'teških' oko 50 milijuna eura.

Odlučna, kako kaže, stvari istjerati do kraja, Balenović je u pisanoj izjavi za medije danas, na njezin 30-ti nastup na sudu, ocijenila da je Državno odvjetništvo njezinu prijavu "odradilo vrlo nestručno, s puno neskrivene pristranosti za moćnike iz Ine, te iskrivljujući istinu i ignorirajući činjenice koje teško terete vodstvo Ine".

Na izjave iz Ine, izrečene tijekom nedavnog obilježavanja 40-te godišnjice te tvrtke, da je 'slučaj Balenović' za njih završen, Balenović odgovara da su svi sporovi koje su protiv nje pokrenuli čelnici Ine još uvijek u tijeku, među njima i onaj u kojemu je prošloga tjedna nepravomoćno uvjetno osuđena na dva mjeseca zatvora zbog klevetanja Dragičevića, jer se na presudu žalila.

Pravomoćno, kaže, nije dovršen ni spor za klevetu koju je protiv nje pokrenuo Linić, kao ni radni spor koji je u reviziji Vrhovnog suda.

"Izjava da je za Inu 'slučaj Balenović' gotov ne stoji. Taj slučaj nikada nije niti postojao, postoji samo kriminal u Ini i 'slučaj Ina i Dragičević", tvrdi Balenović.

Nakon što je 2001. s tvrdnjama o kriminalu i korupciji u Ini izašla u javnost Vesna Balenović dobila je izvanredni otkaz zbog odavanja poslovne tajne, a zbog optužbi koje je na njihov račun iznijela u javnosti, Linić i Dragičević tužili su je za klevetu, tražeći svaki po 100 tisuća kuna naknade štete za duševne boli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙