FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ NA REGIONALNOM GOSPODARSKOM FORUMU U CAVTATU

CAVTAT, 23. studenog 2004. (Hina) - Drugi regionalni gospodarski forumza jugoistočnu Europu, koji se u utorak održava u Cavtatu, prilika jeza razvitak suradnje zemalja regije, ocijenio je hrvatski predsjednikStjepan Mesić na susretu s novinarima nakon završetka prijepodnevnogdijela foruma.
CAVTAT, 23. studenog 2004. (Hina) - Drugi regionalni gospodarski forum za jugoistočnu Europu, koji se u utorak održava u Cavtatu, prilika je za razvitak suradnje zemalja regije, ocijenio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na susretu s novinarima nakon završetka prijepodnevnog dijela foruma.

Mesić je novinarima kazao da je cavtatski Forum dobio svoje mjesto u Europi, te da sve države regije upravo tu imaju šansu unaprijediti suradnju, a posebno predstavnici gospodarstva.

Govoreći o hrvatskoj suradnji s Haškim sudom (ICTY), Mesić je kazao da Hrvatska surađuje dobro, jer su se svi naši građani, istaknuo je, koji su bili pozvani kao svjedoci, optuženi ili osumnjičeni, odazvali pozivu u Den Haag, a u bijegu je samo optuženi general Ante Gotovina.

"Naše službe poduzele su sve mjere ne bi li došli do traga boravišta generala Gotovine, ali to nisu uspjele, i ja tvrdim da nije u Hrvatskoj", istaknuo je Mesić, dodajući kako drži da bi Hrvatska bila zadnja zemlja u kojoj bi boravio s obzirom da ga traže sve policije svijeta, a najviše hrvatska.

Govoreći o suradnji Međudržavnog vijeća Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Mesić je kazao da je takav način suradnje unaprijedio odnose dviju zemalja, te da ima još nekoliko pitanja koja treba riješiti, a među kojima i pitanje Luke Ploče, odnosno njeno buduće funkcioniranje što je zanimljivo i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Glede sudjelovanja hrvatskih vojnika u ratu u Bosni i Hercegovini, Mesić je kazao kako je uvijek tvrdio da, ako bi Hrvatska vojska prelazila hrvatske granice, za to bi potrebna odluka Sabora i odluka predsjednika.

"Parlament takvu odluku nikad nije donio, niti je Predsjednik javno obznanio, i prema tome oficijelno Hrvatska vojska nije sudjelovala u Bosni i Hercegovini, a jesu li grupe ili pojedinci, to je pitanje koje druge institucije trebaju utvrditi", zaključio je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙