FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Đakovu: Slavoniji dati zasluženo mjesto

ĐAKOVO, 11. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić zadanašnjeg je posjeta Đakovu izjavio da Hrvatska treba krenuti ugospodarsku utakmicu donošenjem atraktivnih zakona koji će motiviratii privući investitore, kapital i nove tehnologije, te da "za to trebarazvojno izjednačiti sve hrvatske regije i poglavito Slavoniji datizasluženo mjesto, a ne sve koncentrirati u Zagrebu".
ĐAKOVO, 11. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić za današnjeg je posjeta Đakovu izjavio da Hrvatska treba krenuti u gospodarsku utakmicu donošenjem atraktivnih zakona koji će motivirati i privući investitore, kapital i nove tehnologije, te da "za to treba razvojno izjednačiti sve hrvatske regije i poglavito Slavoniji dati zasluženo mjesto, a ne sve koncentrirati u Zagrebu".

Nakon Iloka, predsjednik Stjepan Mesić posjetio je popodne Đakovo gdje se u Maloj gradskoj vijećnici sastao s gradskim čelnicima predvođenima gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem.

Govoreći o potrebi gospodarskog razvoja Hrvatske, predsjednik Mesić ocijenio je da se Slavonija nalazi u položaju koji ne zaslužuje. "Slavonija svoje proizvode treba izvoziti kroz turizam, ona to može, ali joj je potrebna banka koja će poticati malo i srednje poduzetništvo, prerađivačku industriju te ponovno oživjeti slavonsko gospodarstvo koje je dobrim dijelom nastradalo ratom te lošim modelom pretvorbe i privatizacije, ocijenio je Mesić.

Mesić je rekao i da kreće s inicijativom da vojska prestane sa svojom privrednom djelatnošću. "Za to se puno izdvaja - oko 100 milijuna kuna godišnje iz proračuna, a malo donosi, pa se takva praksa ne isplati", rekao je Mesić.

Đakovčani su mu, uz ostalo, predočili problem šest godina prazne zgrade "Mimoze" koja je u vlasništvu države, a za koju je Grad zainteresiran da prijeđe u njegovo vlasništvo te da joj on nađe novu namjenu i korisnike.

Nakon sastanka s gradskim vodstvom, Mesić se sastao s novinarima, izjavivši kako će njegova predizborna kampanja biti s naglaskom na otvaranju radnih mjesta i to proizvodnih.

Zamoljen da prokomentira slučaj novinarke Helene Puljiz, Mesić je odgovorio da o njemu ne zna mnogo.

"Najvažnije da se u ovom stadiju istražnih radnji točno utvrdi što se događalo, je li na novinarku netko vršio pritisak, je li od nje traženo nešto što ona kao građanin ne mora dati ili ne mora surađivati kao slobodan građanin. Za to sam da se nikoga ne optužuje prije nego što se utvrde sve činjenice", rekao je predsjednik Mesić. Upitan vrijedi li to i za slučaj Žužul, odgovorio je potvrdno. "Nisam za to da se bilo koga proziva dok se ne utvrde činjenice i iznesu potrebni dokazi, a tek onda neka se donese pravedna i zakonita odluka", ponovio je Mesić.

U nastavku posjeta, predsjednik je obišao tvrtku "Đakovština" d.d. te se zatim sastao s gospodarstvenicima. Posjetio je i sjedište općine Semeljci te semeljačku Poljoprivrednu zadrugu "Osatina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙