FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 23. STUDENOGA

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 23. studenoga.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 23. studenoga.

NEW YORK - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron i glavna tužiteljica Carla del Ponte obratit će se Vijeću sigurnosti UN-a s izvješćima o radu Suda i Tužiteljstva u 2004. i ostvarenoj suradnji sa Srbijom i Crnom Gorom, Republikom Srpskom, Bosnom i Hercegovinom te Hrvatskom. Na sjednici Vijeća sigurnosti govorit će i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

ZAGREB - U sklopu posjeta Hrvatskoj, potpredsjednica Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wuyunqimuge sastat će se s najvišim hrvatskim dužnosnicima - predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, te s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, s kojim će razgovarati u Saboru (11,00 sati, dvorana Ante Starčevića).

BERLIN - Dvodnevna 3. Berlinska konferencija o sigurnosti s temom "Uloga Europe u novom sigurnosnom sistemu" počinje u utorak u Berlinu. Predviđeno je sudjelovanje turskog ministra obrane Gonula Vecdija i predsjednice njemačkih demokršćana (CDU) Angele Merkel.

CAVTAT - Drugi Regionalni gospodarski forum za jugoistočnu Europu pod nazivom "Konkurenti i partneri na putu u EU", čijem će svečanom otvorenju nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić, održat će se u utorak i srijedu u cavtatskom hotelu "Croatia". Na forumu, čiji je organizator sarajevska tvrtka REVICON - Istraživačko razvojne usluge i poslovni konsalting, okupit će se oko 300 sudionika. Na forumu će biti predstavljeno Regionalno izvješće o konkurentnosti zemalja jugoistočne Europe napravljeno na temelju podataka i metodologijom Svjetskog gospodarskog foruma iz Davosa.

DEN HAAG - Statusna konferencija u postupku Haškog suda (ICTY) protiv Mladena Naletilića-Tute i Vinka Martinovića-Štele.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na haškom suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

LJUBLJANA - Mandatar za sastav nove slovenske vlade Janez Janša u utorak će u parlament uputiti prijedlog liste ministara u budućoj koalicijskoj vladi, o čemu se zatim glasovanjem mora izjasniti parlament. U srijedu istječe propisani 15-dnevni rok od imenovanja novog mandatara do kojega on parlamentu mora predložiti svoju ministarsku ekipu.

RAMALLAH/JERUZALEM - Britanski i ruski ministri vanjskih poslova Jack Straw i Sergej Lavrov trebali bi razgovarati s izraelskim dužnosnicima i novim palestinskim vodstvom.

BRUXELLES - UNAIDS će objavti izvješće za 2004. godinu u povodu obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a.

NEW DELHI - U posjet Indiji stiže pakistanski premijer Shaukat Aziz, koji će se sastati s indijskim kolegom Manmohanom Singhom.

LISABON - U posjet Portugalu stiže ruski predsjednik Vladimir Putin.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Duška Gerić Koren

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙