FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CAVTAT: POČEO REGIONALNI GOSPODARSKI FORUM

CAVTAT, 23. studenoga 2004. (Hina) - Drugi regionalni gospodarski forumza jugoistočnu Europu koji se održava pod nazivom "Konkurenti ipartneri na putu u Europsku uniju" počeo je s radom u utorak u hotelu"Croatia" u Cavtatu.
CAVTAT, 23. studenoga 2004. (Hina) - Drugi regionalni gospodarski forum za jugoistočnu Europu koji se održava pod nazivom "Konkurenti i partneri na putu u Europsku uniju" počeo je s radom u utorak u hotelu "Croatia" u Cavtatu.

U radu skupa sudjeluje oko 250 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Slovenije, Rumunjske i Albanije, a organizirala ga je sarajevska tvrtka "Revicon".

Sudionicima foruma obratio se i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je uz ostalo kazao kako je Hrvatska zemlja koja prolazi političku, društvenu i gospodarsku tranziciju s jasno proklamiranim ciljem uključivanja u europske i atlantske integracije. Naš je cilj, naglasio je Stjepan Mesić, postizanje kontinuiranog gospodarskog rasta uz istodobno prihvaćanje i ostvarivanje europskih standarda.

"Svi mi imamo krajnji cilj ulazak u Europsku uniju i bez obzira na brzinu kojom će svaka zemlja taj cilj ostvarivati svi mi moramo anticipirati našu europsku budućnost, što znači da moramo biti svjesni činjenice da ćemo svi u ne tako dalekoj budućnosti živjeti u demokratski ustrojenoj, otvorenoj europskoj zajednici država i naroda", naglasio je Stjepan Mesić. On je također dodao kako Hrvatska mora i želi, i na tome posljednjih godina intenzivno radi, uspostaviti komunikaciju među gospodarskim partnerima.

"Naša su tržišta kompatibilna, naše su privrede usporedive, a ciljevi istovrsni i sve govori u prilog jačanja naše gospodarske suradnje, a apsolutno ništa protiv toga", istaknuo je Stjepan Mesić.

Republika Hrvatska želi aktivno pridonositi jačanju demokratskih procesa u jugoistočnoj Europi, a osim toga svojim kapacitetima ona može znatno pridonijeti gospodarskom razvoju i povezivanju srednje, sredozemne i jugoistočne Europe, rekao je Stjepan Mesić, te zaključio kako su u Hrvatskoj svjesni činjenice da je prosperitetna Hrvatska bez prosperitetne regije iluzija.

Sudionicima skupa obratili su se i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić, te predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski, koji je ujedno i pokrovitelj foruma, koji su se također zauzeli za intenzivniju gospodarsku suradnju, a u cilju ostvarivanja kontinuiranog ekonomskog rasta uz prihvaćanje europskih standarda između zemalja regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙