FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen peti svezak Osmojezičnoga enciklopedijskog rječnika

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Peti svezak Osmojezičnogaenciklopedijskog rječnika predstavio je danas Leksikografski zavod"Miroslav Krleža" na Međunarodnome sajmu knjiga "Interliberu", naZagrebačkom velesajmu .
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Peti svezak Osmojezičnoga enciklopedijskog rječnika predstavio je danas Leksikografski zavod "Miroslav Krleža" na Međunarodnome sajmu knjiga "Interliberu", na Zagrebačkom velesajmu .

O rječniku su govorili glavni ravnatelj Leksikografskog zavod i glavni urednik rječnika Tomislav Ladan te ravnatelj Leksikografskog zavoda Vlaho Bogišić.

U početku nam je trebalo pet godina za izradbu jednoga sveska, napomenuo je Ladan i dodao, kako je zahvaljujući tehnologiji, sada za jedan svezak potrebno oko četrnaest mjeseci.

Do završetka rječnika ostala su još dva sveska, rekao je, napomenuvši kako je u početku na rječniku radilo oko 40 ljudi, a sada sedam do osam.

Rječnik obuhvaća tri jezične skupine: slavensku (hrvatski i ruski), germansku (engleski i njemačk) te romansku (francuski, talijanski, španjolski) s latinskim jezikom.

Na upit novinara jesu li u rječnik uvrštene i riječi standardizirane tijekom zadnjih petnaestak godina, Ladan je rekao kako je u nj ušlo sve od dragoga Boga do đavla.

Rječnik sadrži pojmove osnove nastave i pouke, nazivlje pojedinih struka i pojmove različitih humanističkih područja. U rječnik je uključen i veliki broj osobnih i zemljopisnih imena, rekao je.

Prvi svezak Osmojezičnoga enciklopedijskog rječnika, od A do E, objavljen je 1987., a glavni mu je urednik bio također Tomislav Ladan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙