FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kopački rit: predstavljena nova web-stranica

TIKVEŠ, 22. studenog(Hina) - U Parku prirode "Kopački rit" danas je unazočnosti članova saborskog Odbora za turizam predstavljena novaweb-stranica i promidžbeni multmedijalni CD o Parku.
TIKVEŠ, 22. studenog(Hina) - U Parku prirode "Kopački rit" danas je u nazočnosti članova saborskog Odbora za turizam predstavljena nova web-stranica i promidžbeni multmedijalni CD o Parku.

Ravnateljica Javne ustanove "Parka prirode Kopačkog rita" Melita Mihaljević kazala je kako se na CD-u osim brojnih fotografija i videomaterijala nalazi i turistička karta sa svim sadržajima i predjelima za posjetitelje, a nova web-stranica osim podataka o Parku i njegovu biljnom i životinskom svijetu nudi i mogućnost izravna rezerviranja termina za posjete i razgledanje.

Mihaljević je kazala kako je do kraja listopada ove godine Kopački rit posjetilo 17.970 posjetitelja ili 250 posto više, kako tvrdi, nego prošle godine. Dodaje kako se uz dobre najave posjeta za iduću godinu planira pojačana promidžbena aktivnost i programi za višednevne posjete Kopačkom ritu.

Predsjednik Odbora za turizam Ante Markov izjavio je novinarima kako članovi Odbora svojim posjetom žele promicati politiku jedinstvena turizma umjesto dosadašnje podijeljenosti na jadranski i kontinentalni turizam, odnosno tezu da je Hrvatska "temeljni turistički resurs i da svaki njezin dio ima svoje osobitosti, na osnovi kojih se može predstaviti kao turistički proizvod".

"Turizam se javlja kao medij koji bi gospodarstvo trebao približiti prirodnim bogatstvima ovoga kraja, a ove je godine, na poticaj Odbora, prvi put u državni proračun uvrštena stavka za poticanje kontinentalnog i seoskog turizma", kazao je Markov, upozorivši da se smanjuje domaći udio u turističkom proizvodu, pa je ove godine, kako kaže, bio ispod 30 posto.

(Hina) xivuč yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙