FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen dvostruki CD kajkavskih pjesama "Zorja moja, zorja" A. Potočnik

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Dvostruki CD narodnih pjesamakajkavskih krajeva pod nazivom "Zorja moja, zorja" u izvedbi AnđelePotočnik, jedne o najistaknutijih solistica Lada, predstavljen jedanas u prostorijama Ansambla LADO.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Dvostruki CD narodnih pjesama kajkavskih krajeva pod nazivom "Zorja moja, zorja" u izvedbi Anđele Potočnik, jedne o najistaknutijih solistica Lada, predstavljen je danas u prostorijama Ansambla LADO.

Izdavač dvostrukog CD-a s 36 pjesama je Aqarius Records, a u njegovoj izradi sudjelovali su Tamburaški orkestar HRT-a, Orkestar Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Ladarice i Puhački sastav D. Vučenika.

Album je snimljen u suradnji s Glazbenim programom Hrvatskog radija, koji je producent zajedno s Ansamblom LADO.

Anđela Potočnik spada u antologiju hrvatske pučke kajkavske popevke, ocijenio je urednik i izvršni producent CD-a Branko Meglajec. Po njegovim riječima, ona je zadužila hrvatsku baštinu i kajkavsku pjesmu te spada u hrvatsku glazbenu riznicu.

Bojan Pogrmilović istaknuo je da je Anđela Potočnik brojnim ljudima izmijenila pojmove o narodnoj glazbi i bila poticaj da slušaju istinsku narodnu umjetnost. Ona ima bogomdani glas, ali i pjevačku inteligenciju. To su i profesionalizam bez premca te poštovanje tradicije i stila, kazao je Pogrmilović, koji je deset godina bio glazbeni rukovoditelj Ansambla LADO.

Anđela Potočnik rođena je 1933. u Tuhelju, a u Ansamblu Lado provela je svoj radni i umjetnički vijek. Svoje folklorno glazbeno iskustvo ugradila je i u programe Ladarica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙