FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINDIKAT ODGODIO ŠTRAJKOVE U T-HT-U

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Republički sindikat radnika HPT-aodgodio je štrajkove najavljene za kraj studenoga i prosinca dotrenutka kada Uprava T-HT-a proglasi tehnološki višak radnika, što bise trebalo dogoditi početkom iduće godine.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Republički sindikat radnika HPT-a odgodio je štrajkove najavljene za kraj studenoga i prosinca do trenutka kada Uprava T-HT-a proglasi tehnološki višak radnika, što bi se trebalo dogoditi početkom iduće godine.

Sindikat je najavio jednodnevni štrajk za 22. studenoga i opći štrajk uoči Božića ako Uprava ustraje na smanjivanju zaposlenih za još 700 radnika.

Zahvaljujući sindikalnim pritiscima, taj je proces privremeno zaustavljen no, po našim saznanjima, Uprava će u prvom kvartalu 2005. proglasiti tehnološki višak kako bi se ipak riješila 700 ljudi, ustvrdio je predsjednik sindikata Jadranko Vehar na današnjoj konferenciji za novinare.

Uprava je ponudila radnicima zainteresiranim za odlazak jedinstvenu jednokratnu ponudu otpremnine, na koju se trebaju javiti do 24. studenoga.

Radnicima s dvije do pet godina staža nudi se otpremnina od oko 11 brutto plaća (oko 90.000 kuna bruto), a onima iznad pet godina staža između 270.000 kuna i 370.000 kuna bruto.

Sindikat se ne slaže s time i poziva radnike da se ne javljaju na takvu ponudu, već traži otpremnine od 300.000 kuna neto, rekao je Vehar.

Sindikalci su razočarani Upravom T-HT-a, koja nema vizije, i zabrinuti lošim odnosom tvrtke prema korisnicima, jer trenutno između 5.000 i 10.000 korisnika čeka fiksne priključke.

"Tražimo da T-HT primijeni odnos prema udruzi Potrošač i riješi duga prema potrošačima jer ima sredstva za to", kazao je Vehar.

Po našim informacijama, Deutsche Telekom (DT) je zainteresiran za kupnju još 10 do 15 posto dionica T-HT-a. DT koristi svoju pregovaračku moć jer o njemu ovisi odluka o povlačenju ovogodišnje dobiti T-HT-a iz koje Vlada kani namaknuti dvije milijarde kuna za krpanje državnog proračuna, upozorio je Vehar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙