FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO 7. EUROPSKI FORUM

BEČ, 18. studenoga 2004. (Hina) - Pod naslovom "Europa bez granica -što drži EU zajedno" u Beču je poslije podne počeo 7. europski forumkoji je okupio visoke predstavnike institucija EU te visoke dužnosnikeeuropskih država.
BEČ, 18. studenoga 2004. (Hina) - Pod naslovom "Europa bez granica - što drži EU zajedno" u Beču je poslije podne počeo 7. europski forum koji je okupio visoke predstavnike institucija EU te visoke dužnosnike europskih država.

Pokrovitelj tog skupa, austrijski savezni predsjednik Heinz Fischer naglasio je da je potrebna snažna Europska unija u kojoj svaka država članica može izraziti svoja nacionalna gledišta.

"Više Europe, manje nacionalizma, koji je bio veliko zlo u posljednja dva stoljeća" rekao je Fischer i dodao da to ne znači izjednačavanje povijesnih, kulturnih i jezičnih vlastitosti i razlika jer da su različitosti bogatstvo Europe.

Ne drži samo Europski parlament, Europska komisija i Europsko vijeće Europsku uniju zajedno nego prije svega uvjerenost i vjera da u njoj bude zajedno što je moguće više ljudi, zaključio je austrijski predsjednik Fischer i najavio da će jedna od tema ovog skupa

biti proširenje EU, dodavši da Rumunjska, Bugarska i Hrvatska čekaju da postanu punopravne članice europske obitelji država.

Intendant Zapadnonjemačkog radija (WDR) Fritz Pleitgen izrazio je zadovoljstvo što se tradicija održavanja europskog foruma nastavlja ovaj put u Beču.

Europski forum bit će prigoda za razmjenu mišljenja o Europi 21. stoljeća, rekao je intendant WDR-a, koji u suradnji s austrijskom Radiotelevizijom (ORF), Europskom komisijom i Europskim parlamentom organizira taj skup.

Neki od naslova rasprava i okruglih stolova su: pridruženje Turske EU, Europa na prekretnici te Europski most između Istoka i Zapada na kojem će, kako je najavljeno, govoriti austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, potpredsjednica Europske komisije Margot Wallstroen.

U petak će na Europskom forumu pod naslovom "Europa bez granica" govoriti uz ostale i visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙