FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR ŽUŽUL NA EUROPSKOM FORUMU U BEČU

BEČ, 17. studenog 2004. (Hina) - "Europa bez granica - što drži EUzajedno" naslov je 7. europskog foruma koji će početi u četvrtakposlijepodne u bečkom Hofburgu, a na kojemu se očekuje oko 300sudionika - visokih predstavnika institucija EU, Europske komisije,Europskog parlamenta te visokih dužnosnika europskih država, međukojima će biti i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.
BEČ, 17. studenog 2004. (Hina) - "Europa bez granica - što drži EU zajedno" naslov je 7. europskog foruma koji će početi u četvrtak poslijepodne u bečkom Hofburgu, a na kojemu se očekuje oko 300 sudionika - visokih predstavnika institucija EU, Europske komisije, Europskog parlamenta te visokih dužnosnika europskih država, među kojima će biti i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Središnje teme foruma biti će aktualni politički razvitak EU, proširenje na istok, europski ustav, posebna uloga Austrije u proširenoj Europi, a jedna od tema biti će i početak pregovora s Turskom. Održat će se i niz okruglih stolova, a na jednom od njih, pod naslovom Europski most između istoka i zapada, trebao bi govoriti i hrvatski šef diplomacije.

"Povijesni korak EU je napravljen s proširenjem 10 novih članica, slijedeći korak je proširenje na još nekoliko država. EU želi postati vodeća globalna gospodarska snaga", piše uz ostalo u najavi tog međunarodnog skupa. Kako se dodaje, bit će to razmjena mišljenja visokih predstavnika EU kao i visokih dužnosnika europskih zemalja, a iznad svega važno pitanje je da li i do koje mjere se proširena Europa može dokazati u globalnom natjecanju.

Od visokih europskih dužnosnika očekuje se dolazak visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Javiera Solane te povjerenice Europske komisije za vanjsku politiku Benite Ferrero Waldner

Organizator tog međunarodnog skupa je Zapadno-njemački radio (WDR) u suradnji s austrijskom radio-televizijom i predstavnicima Europske komisije u Austriji i Njemačkoj. WDR je do sada organizirao šest takvih skupova u Europi - u Berlinu, Bruxelesu i Varšavi. Skup će se održati pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Heinza Fishera 18. i 19. studenog u bečkom Hofburgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙