FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalajžiću dvije godine i osam mjeseci zatvora

SPLIT, 22. studenog 2004. (Hina) - Kaštelanin Goran Kalajžić (23)osuđen je danas na splitskom Općinskom sudu na dvije godine i osammjesci zatvora jer je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginulaAnita Dražin (39), majka šestero djece.
SPLIT, 22. studenog 2004. (Hina) - Kaštelanin Goran Kalajžić (23) osuđen je danas na splitskom Općinskom sudu na dvije godine i osam mjesci zatvora jer je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula Anita Dražin (39), majka šestero djece.

Vijeće za mladež Općinskog suda pod predsjedanjem sutkinje Marie Majić proglasilo ga je krivim za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, koju je počinio s umišljajem, kako je glasila i optužba, budući da je priznao krivnju i sve okolnosti toga kažnjiva djela.

Do pravomoćnosti presude ukinut mu je pritvor, a izrečena mu je i dvogodišnja mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, koja teče nakon odsluženja kazne.

Kao otegotna okolnost pri izricanju presude navedena je činjenica da je u nesreći teško ozlijeđeno i dvoje djece pokojne Anite Dražin.

Kalajžiću su kao olakote okolnosti u obzir uzeti iskreno priznanje i kajanje zbog tragedije, te korektno držanje pred sudom, njegova dob i činjenica da nije bio kažnjavan.

Unatoč zahtjevu odvjetništva da se Kalajžiću produži pritvor, Vijeće je zaključilo kako više ne postoje okolnosti koje bi ga opravdavale, pa je odvjetništvo najavilo žalbu.

Kalajžić je tragičnu prometnu nesreću izazvao 14. srpnja u Kaštelima, kad je vozeći, bez vozačke dozvole, neregistirano i tehnički neispravno vozilo "alfa", brzinom od 123 kilometra na sat, naletio na pješakinju Anitu Dražin koja je sa svoje dvoje djece išla uz rub kolnika. Usmrtio ju je na licu mjestu, a njezino je dvoje djece teške ozlijeđeno, kao i njegov suvozač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙