FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaštela- U ponedjeljak presuda vozaču krivom za smrt majke

SPLIT, 19. studenog 2004. (Hina) - Presuda 23-godišnjem GoranuKalajžiću iz Kaštela, optuženom za izazivanje prometne nesreće sasmrtnom posljedicom, u kojoj je poginula 39-godišnja Anita Dražin,majka šestero djece, bit će izrečena u ponedjeljak, najavila jepredsjednica Vijeća za mladež splitskog Općinskog suda Maria Majić.
SPLIT, 19. studenog 2004. (Hina) - Presuda 23-godišnjem Goranu Kalajžiću iz Kaštela, optuženom za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, u kojoj je poginula 39-godišnja Anita Dražin, majka šestero djece, bit će izrečena u ponedjeljak, najavila je predsjednica Vijeća za mladež splitskog Općinskog suda Maria Majić.

Kalajžić je jučer priznao krivnju, te je izrazio žaljenje zbog posljedica nesreće u kojoj je teško ozlijeđeno i dvoje djece pokojne Anite Dražin. Danas je ispitan i dr. Antonio Alujević, patolog splitske Kliničke bolnice, koji je obavio obdukciju nad tijelom stradale žene. Dr. Alujević dao je iskaz o prirodi njezinih ozljeda, odnosno o uzrocima smrti, te o težini ozljeda djece i Kalajžićeva suvozača Stipe Tadina.

Kalajžićeva majka ispitana je danas o okolnostima u kojima joj je sin živio. U ponedjeljak će također svjedočiti sudski vještak dr. Časlav Lončar koji bi se trebao očitovati o medicinskoj dokumentaciji o Kalajžićevu liječenju tijekom pritvora.

Optuženik je, naime, u nesreći zadobio potres mozga zbog čega se, kako je izjavio, ne sjeća same nesreće, a od kada je u pritvoru uzima tablete za spavanje i posjećuje psihijatra. Njegov je branitelj stoga zatražio ispitivanje njegova psihološkog profila radi utvrđivanja na koji je način i u kojoj mjeri prometna nesreća utjecala na Kalajžićev psihofizički razvoj.

Optužnica ga tereti da je prometnu nesreću 14. srpnja prouzročio vozeći kroz Kaštela neregistrirano i tehnički neispravno osobno vozilo "alfa", brzinom od čak 123 kilometra na sat, te pritom oborio pješakinju koja je, sa svoje dvoje djece, hodala uz rub kolnika. Od zadobivenih ozljeda nesretna je žena preminula na mjestu nesreće, dok su njezina djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Kalajžić je optužen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz umišljaja. Ne posjeduje vozačku dozvolu, a pretrage krvi i urina neposredno nakon nesreće pokazale su da nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. Kalajžić je od tada u pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙