FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FALLUJA: HUMANITARNE AGENCIJE POZIVAJU NA POMOĆ

BAGDAD, 12. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Humanitarne agencijepozvale su u četvrtak američke vojne snage i iračku vladu da omogućepristup Falluji kako bi se stanovništvu grada nakon četverodnevnihneprestanih borbi omogućila doprema hrane, lijekova i vode.
BAGDAD, 12. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Humanitarne agencije pozvale su u četvrtak američke vojne snage i iračku vladu da omoguće pristup Falluji kako bi se stanovništvu grada nakon četverodnevnih neprestanih borbi omogućila doprema hrane, lijekova i vode.

Irački Crveni polumjesec kojemu pomažu i strane humanitarne agencije poput Međunarodnog Crvenog križa i UNICEF-a izvijestio je kako su od američkih vojnih snaga i prijelazne iračke vlade zatražili da se stanovništvu grada omogući dostava hrane, lijekova i ostalih potrepština te da se istodobno ulazak u grad omogući i liječnicima. Do sada nema nikakvog odgovora, rekla je glasnogovornica Crvenog polumjeseca Firdoos al-Ubadi.

"Radi se o njihovoj odgovornosti", kazala je dodavši kako se prema informacijama izbjeglica i snimkama emitiranim u televizijskom programu može zaključiti da se u Falluji događa "katastrofa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙