FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: priznanja darivateljima koji su krv dali 100 puta

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - U povodu današnjeg Danadobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu(HZTM) i Crveni križ Grada Zagreba uručit će priznanja 21 darivateljus područja Zagreba koji je u protekloj godini darovao krv stotinu iviše puta.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - U povodu današnjeg Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM) i Crveni križ Grada Zagreba uručit će priznanja 21 darivatelju s područja Zagreba koji je u protekloj godini darovao krv stotinu i više puta.

Slične svečanosti održat će se i u drugim gradovima budući da je ove godine sto i više puta krv darovalo 74-ero darivatelja.

"Dan dobrovoljnih darivatelja krvi prigoda je da im svi koji s njima radimo tijekom godine čestitamo i zahvalimo na onome što čine kako bi se spasili ljudski životi", rekla je Hini ravnateljica HZTM-a Irena Jukić.

Hrvatsko zdravstvo godišnje u prosjeku treba oko 160 tisuća doza krvi, a akcije prikupljanja na zagrebačkom području nemoguće su bez suradnje HZTM-a i Hrvatskog crvenog križa (HCK), kaže Jukić.

HCK je lani od dobrovoljnih darivatelja krvi prikupio 134.299 doza krvi. U prvih devet mjeseci ove godine prikupljeno je 98.171 doza, a planira se do kraja godine prikupiti 140 tisuća doza krvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙