FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Časopis "Oris" izložbom u Firenci slavi 5. obljetnicu

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Časopis za arhitekturu i kulturu"Oris" koji izdaje tvrtka Arhitekst proslavit će u Firenci 5.'rođendan' izložbom "Oris Ideja" što će se otvoriti 26. studenoga uarhitektonskoj galeriji Sveučilišta u Firenci - SESV.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Časopis za arhitekturu i kulturu "Oris" koji izdaje tvrtka Arhitekst proslavit će u Firenci 5. 'rođendan' izložbom "Oris Ideja" što će se otvoriti 26. studenoga u arhitektonskoj galeriji Sveučilišta u Firenci - SESV.

Tom izložbom "Oris" i njegov izdavač prvi put prelaze granice Hrvatske kako bi talijanskoj javnosti predstavili originalne skice i likovne prikaze gotovo svih arhitekata čiji su radove objavili u petogodišnjem razdoblju, navodi se u današnjem priopćenju "Orisa".

Na izložbi će tako biti pokazano 348 skica i crteža arhitekata iz Hrvatske, Slovenije, Japana, Španjolske, Engleske, Portugala, Čilea, Njemačke, Austrije, Italije i drugih zemalja.

Ističe se kako se radi o originalnim skicama, često unikatne vrijednosti za čije izlaganje su već zainteresirani izložbeni prostori i izvan Hrvatske.

"Oris Ideja" istražuje osjetljivost promjena u vremenskome slijedu koje su se dogodile u arhitektonskim skicama i likovnim prikazima od tradicionalnih crteža olovkom do mogućnosti digitalnih tehnologija u grafičkoj vizualizaciji ideja

Izložba je ostvarena u suradnji s Fakultetom za ahitekturu Sveučilišta u Firenci i galerijom SESV, te uz pomoć hrvatskoga Ministarstva kulture, a bit će otvorena do 17. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙