FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručena nagrada "Josip Juraj Strossmayer"

ZAGREB, 4. studenoga 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za dodjelunagrade "Josip Juraj Strossmayer" akademik Slavko Cvetnić i pomoćnikdirektora Zagrebačkoga velesajma Juraj Centner uručili su danas uPreporodnoj dvorani Narodnoga doma HAZU u Zagrebu nagrade zanajuspješnija znanstvena djela i nakladničke pothvate u prošlojgodini.
ZAGREB, 4. studenoga 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za dodjelu nagrade "Josip Juraj Strossmayer" akademik Slavko Cvetnić i pomoćnik direktora Zagrebačkoga velesajma Juraj Centner uručili su danas u Preporodnoj dvorani Narodnoga doma HAZU u Zagrebu nagrade za najuspješnija znanstvena djela i nakladničke pothvate u prošloj godini.

Nagrada je došla u svaki kutak u zemlji i hrvatskoj dijaspori, gdje žive Hrvati i gdje se njeguje hrvatska riječ, istaknuo je obraćajući se dobitnicima pomoćnik direktora Zagrebačkog velesajma Juraj Centener i dodao kako će ti uspjesi poticati na novo stvaralaštvo.

U ime dobitnika na nagradama se zahvalio profesor Ivo Grabovac koji je poručio kako će u svom daljenjem radu dobitnici nastojati opravdati dobivene nagrade.

Nagradu za najuspješnija znanstvena djela na području društvenih znanosti primio je Ivo Grbavac za knjigu "Plovidbeno pravo Republike Hrvatske", za humanističke znanosti Olga Perić, Mirjana Matijević Sokol i Radoslav Katičić za knjigu "Historia Salonitana", za tehničke znanosti Antun Galović za knjigu "Termodinamika" i za prirodne znanosti Dragutin Slovenec i Vladimir Bermanec za knjigu "Sistematska mineralogija - mineralogija silikata".

Povelju za najuspješniji nakladnički pothvat dobili su za društvene znanosti nakladnici Riječka nadbiskupija, Porečko-pulska biskupija i Adamić iz Rijeke za djelo Nine Kudiš Burić i Nenada Labusa "U kraljevskim stranama i pod Svetim Markom", za humanističke znanosti nagradu ravnopravno dijele naklada Ceres iz Zagreba za djelo Mladena Machieda "Zrakasti subjekt" i zagrebačka Naklada Ljevak za izdanje prvoga kola Biblioteke "Razotkrivanja", za medicinske znanosti također naklada Ljevak za djelo Božidara Vrhovca i suradnika "Interna medicina", za tehničke znanosti Art studio Azinović iz Zagreba za djelo Ive Maroevića "Antologija zagrebačke arhitekture", za prirodne znanosti Prirodoslovni muzej iz Rijeke za djelo "Fosilna fauna otoka Krka - Atlas" i za informacijske znanosti nakladnik Element iz Zagreba za djelo skupine autora "Osnove arhitekture mreža".

Zagrebački velesajam i HAZU ustanovili su 1989. nagradu "Josip Juraj Strossmayer" za najuspješnija znanstvena djela i izdavački pothvat objavljen na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj i hrvatskoj dijaspori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙