FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biserka Cvjetičanin o "stvaralačkim industrijama"

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Nije li vrijeme da se u Hrvatskojosnuje samostalno ili u okviru jednog od sveučilišta centar iliinstitut za istraživanje i primjenu kulturnih stvaralačkih industrija,pita u svojoj kolumni u najnovijem dvotjedniku za kulturu i društvenazbivanja "Zarez" Biserka Cvjetičanin, znanstvena savjetnica uzagrebačkom Institutu za međunarodne odnose.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Nije li vrijeme da se u Hrvatskoj osnuje samostalno ili u okviru jednog od sveučilišta centar ili institut za istraživanje i primjenu kulturnih stvaralačkih industrija, pita u svojoj kolumni u najnovijem dvotjedniku za kulturu i društvena zbivanja "Zarez" Biserka Cvjetičanin, znanstvena savjetnica u zagrebačkom Institutu za međunarodne odnose.

Smatra kako bi možda Sveučilište u Rijeci svojim otvorenim i živim pristupom novim izazovima moglo odgovoriti i tom izazovu.

Biserka Cvjetičanin u tekstu "Stvaralačke industrije" podsjeća kako se u nekim analizama britanske vlade predviđa da će najuspješnije gospodarske grane 21. stoljeća biti "stvaralačke industrije".

Brojne su definicije kulturnih/stvaralačkih industrija, od užih koje obuhvaćaju dizajn, arhitekturu, multimedijske djelatnosti, film, radio i televiziju, izdavačku djelatnost, modu, do onih koje, osim navedenih, uključuju i reklame, tržište umjetnina i antikviteta, video, glazbu, izvedbene umjetnosti, softvere.

Najčešće se definiraju kao aktivnosti s podrijetlom u individualnom stvaralaštvu, umijeću i talentu, a omogućuju stvaranje posla i dobiti, ističe Cvjetičanin.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙