FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKIM STUDENTIMA ARHITEKTURE DRUGO MJESTO

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Trojica studenata zagrebačkogaArhitektonskoga fakulteta nagrađena su drugom nagradom na natječaju"International Velux Award 2004." u početku listopada u Parizu,izvijestio je zagrebački Arhitektonski fakultet.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Trojica studenata zagrebačkoga Arhitektonskoga fakulteta nagrađena su drugom nagradom na natječaju "International Velux Award 2004." u početku listopada u Parizu, izvijestio je zagrebački Arhitektonski fakultet.

Na natječaj je prispjelo 258 radova iz 106 visokih škola iz 27 europskih zemalja, a dodijeljene su dvije prve nagrade i osam priznanja.

Hrvatski projekt (The Hole Issue) autorskoga tima Deana Niskote, Ivana Starčevića i Hrvoja Župarića temelji se na "pametnoj" kući izrađenoj od stakla, prilagodljivoj vlasnikovoj potrebi za dnevnim svjetlom, pogledom, vezom s prirodom, privatnošću ili zatamnjenjem.

Žiri je drugonagrađeni rad opisao kao projekt koji ujedinjuje svjetlost i lakoću u jednostavnu, arhetipski dizajniranu kuću koja odašilje poruku.

Prva nagrada pripala je norveškom studentu Claesu Heskeu Ekernaesu iz Osla, a priznanja su otišla u Njemačku, Španjolsku, Veliku Britaniju, Poljsku i Madžarsku.

Žiri sastavljen od priznatih imena pohvalio je vizionarsku kvalitetu i misaonu pozadinu svih studentskih radova koji su obrađivali temu "Svjetlo budućnosti".

U ocjenjivanju posebno su se tražili projekti koji "izazivaju poglede i ustaljenu praksu" te koji su više "istraživali bitna pitanja nego nudili gotove odgovore".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙