FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General pavlinskog reda Matuszewski kod Biškupića

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - General pavlinskog reda izsamostana Jasnea Gore u Poljskoj otac Isidor Matuszewski posjetio jedanas ministra kulture Božu Biškupića i zahvalio mu na stalnoj pomoćipri obnovi sakralnih dobara u Hrvatskoj, priopćilo je danasMinistarstvo kulture.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - General pavlinskog reda iz samostana Jasnea Gore u Poljskoj otac Isidor Matuszewski posjetio je danas ministra kulture Božu Biškupića i zahvalio mu na stalnoj pomoći pri obnovi sakralnih dobara u Hrvatskoj, priopćilo je danas Ministarstvo kulture.

Otac Isidor Matuszewski posebno je podsjetio na pomoć u obnovi vrlo vrijedna kulturnog dobra samostana Kamensko i Svetice te crkve sv. Petra u Šumi.

Ministar Biškupić je, istaknuvši da se Hrvatska skrbi za kulturna dobra u skladu s novčanim mogućnostima, obećao daljnju potporu u obnovi pavlinskih samostana u Hrvatskoj. "Nastavit će se unutarnji radovi na crkvi sv. Petra u Šumi za koju se skrbi pavlinska zajednica", dodao je ministar Biškupić.

Otac Matuszewski je izvijestio ministra i o vrlo vrijednoj pomoći Poljske koja će sponzorirati oltar za crkvu u Kamenskom vrijedan oko sto tisuća eura, a jedan su oltar već dobili zahvaljujući njihovoj pomoći, stoji u priopćenju Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙