FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dow Jones indeks na najvišoj razini od ožujka

NEW YORK, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Njujorški Dow Jonesindeks u četvrtak je dosegnuo najvišu razinu od ožujka, kako su cijenenafte ponovno oslabile, umanjivši zabrinutosti ulagača na američkimburzama oko utjecaja visokih troškova energenata na korporativneprofite i osobnu potrošnju.
NEW YORK, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Njujorški Dow Jones indeks u četvrtak je dosegnuo najvišu razinu od ožujka, kako su cijene nafte ponovno oslabile, umanjivši zabrinutosti ulagača na američkim burzama oko utjecaja visokih troškova energenata na korporativne profite i osobnu potrošnju.

Njegova vrijednost dosegnula je 10.572 boda, ojačavši za 0,2 posto. Tehnološki Nasdaq također je porastao 0,2 posto, na 2.104 boda, najvišu razinu na zatvaranju od siječnja. Trend uzleta cijena traje od završetka američke predsjedničke kampanje 2. studenoga, podigavši vrijednosti dionica s najnižih ovogodišnjih razina, dosegnutih u listopadu.

Među vodećim dobitnicama bile su dionice duhanskih kompanija poput matične kompanije Philip Morrisa, Altria Groupa, koje su ojačale dva posto nakon što im je podignut investicijski rejting.

"Ulagači nisu investirali prije predsjedničkih izbora, no sada sve više i više novca ulazi na tržište", kazao je Tom Schrader, izvršni direktor Legg Mason Wood Walkera. "Pad cijena nafte samo pripomaže".

Barel nafte jučer je na njujorškom tržištu pojeftinio 62 centa, na 46,22 dolara kako su trgovci odlučili poduzeti dobitonosne prodaje.

Tehnološkim dionicama pristigao je poticaj od najvećeg svjetskog proizvođača opreme za proizvodnju poluvodiča, Applied Materialsa. Dionica mu je ojačala 1,8 posto, kako ulagači i dalje imaju vjere u oporavak potražnje za čipovima. U prosjeku su cijene dionica u tome sektoru ojačale 1,3 posto.

Raznolika poslovna izvješća europskih korporacija rezultirala su jučer na europskim burzama različitim kretanjem burzovnih indeksa. Tako je londonski Ftse indeks dobio 0,2 posto na vrijednosti, dosegnuvši 4.805 bodova, ponajviše zahvaljujući rastu cijena dionica telekoma. No, frankfurtski DAX spustio se 0,11 posto, na 4.178 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙